Δίχως ναυαγοσώστες στις παραλίες το Ρέθυμνο.

Εκτύπωση

Δίχως ναυαγοσώστες στις παραλίες το Ρέθυμνο.

  • Αλλαγή ηγεσίας στον Λιμεναρχείο Ρεθύμνου

7/6/10
του Σάββα Γωνιωτάκη

Χωρίς προσωπικό - ναυαγοσώστες έχουν τεθεί οι παραλίες στην τουριστική πλευρά του Ρεθύμνου. Στο «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία 102,7 σήμερα, φιλοξενούμενος ήταν ο Υποπλοίαρχος κ. Φραγκίσκος Δασκαλάκης, ο οποίος μας είπε:

"... έπειτα και από την προσφυγή ενός εκ των δύο εργολάβων του έργου, η οποία και κερδίσθηκε, το Ρέθυμνο παρέμεινε χωρίς ναυαγοσώστες.
Με έγγραφο που αποστείλαμε στο Δήμο Ρεθύμνης, καθιστούμε αρμόδιο φορέα την δημοτική αρχή, η οποία θα πρέπει να αναλάβει με σύντομες και συνοπτικές ίσως διαδικασίες, την εξεύρεση κατάλληλου εργολάβου που να πληρεί τις προϋποθέσεις, αφού από την 1 Ιουνίου ουσιαστικά έπρεπε να βρίσκονταν οι ναυαγοσώστες στις θέσεις τους. 
Στο Λιμεναρχείο βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση αφού ως γνωστόν, οι βόρειες
παραλίες του νομού πλήττονται κάθε χρόνο από τα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετούς πνιγμούς ετησίως.
Ο καιρός μέχρι σήμερα στάθηκε σύμμαχός μας και έτσι ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί ουσιαστικό πρόβλημα.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μας εφησυχάζει, διότι τον ερχόμενο μήνα κατά παράδοση  θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα λόγω της ενδυνάμωσης των καιρικών φαινομένων, τοπικά
".

 
ο Αντιπλοίαρχος
κ. Γιωρ. Ιερωνυμάκης
Αλλάζοντας θέμα, σε ερώτηση σχετικά με την φημολογίας για αλλαγή διοίκησης στο Λιμεναρχείο, ο κ. Δασκαλάκης μας επιβεβαίωσε για πρώτη φορά σήμερα, ότι ο νυν Λιμενάρχης Αντιπλοίαρχος κ. Γιώργος Ιερωνυμάκης υπέβαλλε παραίτηση στο Υπουργείο, η οποία και έγινε δεκτή.

Το υπουργείο με νέο σήμα διόρισε νέο Λιμενάρχη Ρεθύμνου τον συνομιλητή μας, Υποπλοίαρχο κ. Φραγκίσκο Δασκαλάκη, όπου μέχρι σήμερα κατείχε επάξια και με σημαντικό έργο, τη θέση του Υπολιμενάρχη.

Ύστερα από αυτά και κατόπιν της πολλής καλής θητείας του κ. Γιώργη Ιερωνυμάκη, ευχόμαστε στον μεν απελθόντα «καλός πολίτης» και στον νυν νέο πλέον Λιμενάρχη, καλή δύναμη και σιδηροκέφαλος!

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2018

Αρθρογραφία