Νέα απρόκλητη επίθεση κατά αστυνομικών στα Ανώγεια

Εκτύπωση

Νέα απρόκλητη επίθεση κατά αστυνομικών στα Ανώγεια

  • 6 συλλήψεις, αναμένεται η προσαγωγή και άλλων ατόμων.

7/6/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Την περασμένη Τρίτη το βράδυ και κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης σε σπίτι στα Ανώγεια, έπεσαν «ατελείωτες» μπαλωθιές.

Λίγο αργότερα το Α.Τ. Μυλοποτάμου περισυνέλλεξε 28 κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων από την γύρω περιοχή, οι 23 των οποίων από όπλο τύπου Καλάσνικοφ και έπειτα από σχετική ενημέρωση του οικείου τμήματος ασφαλείας προς την αστυνομική διοίκηση, διατάχθηκε έρευνα σε σπίτια των παρευρισκομένων στην εν λόγω εκδήλωση.
Έτσι λοιπόν την Πέμπτη το πρωί άνδρες των ΤΑΕ Μυλοποτάμου και του Α.Τ. Περάματος παρουσία των διοικητών τους και συνοδεία του εισαγγελέα κ. Ι. Κασσωτάκη μετέβησαν στη περιοχή για επιτόπια έρευνα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας και ενώ οι αστυνομικοί βρίσκονταν στο σπίτι του οικοδεσπότη της εκδήλωσης, δέχθηκαν επίθεση από εξαγριωμένη ομάδα κατοίκων Ανωγείων, όπου σε αστραπιαίο χρόνο μαζεύτηκαν γύρω από την οικία.

«Περίπου 50 κάτοικοι διαφόρων ηλικιών, ενεπλάκησαν σε επεισόδια εκτεταμένης διάρκειας και επετέθησαν ανελέητα για ακόμα μια φορά στους αστυνομικούς που εκείνη την ώρα εκτελούσαν το καθήκον τους», είπε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νομού Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κουνδουράκης. Συμπλήρωσε δε, «Λυπάμαι που για μια ακόμα φορά αναγκάζομαι να καταγγείλω φαινόμενα ανομίας. Συνάδελφοί μας δέχθηκαν απρόκλητη και αναίτια επίθεση από μερίδα πολιτών στα Ανώγεια, μετατρέποντας το τοπίο σε Ζούγκλα».

Το περιστατικό έχει καταδικαστεί ήδη από το σύνολο της τοπικής ευνομούμενης κοινωνίας του Ρεθύμνου, ενώ αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις εκ μέρους της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Έξι άτομα συνελλήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και τα οποία θα οδηγηθούν άμεσα στην δικαιοσύνη. Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων υπόπτων που συμμετείχαν στην επίθεση κατά των αστυνομικών.

«Ακόμα και υπερήλικες γυναίκες συμμετείχαν. Είδα με τα μάτια μου μεγάλη γυναίκα να επιτίθεται κατά αστυνομικού και να τον χτυπά» μας είπε αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στη ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.

Τα νέα αυτά επεισόδια έρχονται να συμπληρώσουν την μεγάλη λίστα ανομίας που υφίσταται το τελευταίο καιρό στο Ρέθυμνο, προερχόμενη από συγκεκριμένες περιοχές, οι κάτοικοι των οποίων δεν εννοούν με τίποτα να συμμορφωθούν και δρουν ενάντια στους νόμους και αστυνομικούς αμαυρώνοντας επανειλημμένα την τιμή και την υπόληψη των Ρεθυμνιωτών, εντός και εκτός Κρήτης, οι οποίοι κραυγάζουν!

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία