Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε τον Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Ανωγείων.

Εκτύπωση

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009 τον Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Ανωγείων και ενημερώθηκε για την λειτουργία του.


Πρόκειται για ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο συνεταιρισμό, με σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, με δυναμική εμπορική παρουσία και οικονομικά εύρωστο.


Οι περίπου 230 συνεταίροι διαθέτουν ετησίως περίπου 4.000 τόνους γάλακτος στην εντυπωσιακή τιμή του 1,20 ευρώ το λίτρο, γεγονός αξιοσημείωτο, καθώς θεωρείται εξαιρετική τιμή από τους κτηνοτρόφους και παραγωγούς της περιοχής.

Το τυροκομείο παράγει περίπου 500 τόνους παραδοσιακό τυρί, το οποίο και διατίθεται στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Αγορά.

Συγκεκριμένα παράγεται κεφαλοτύρι, γραβιέρα, μυζήθρα ξινή και γλυκιά καθώς και φέτα, τυριά τα οποία διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άλλωστε ο συνεταιρισμός έχει ενταχθεί και χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και το τυροκομείο αποτελεί από τις πλέον σύγχρονες μονάδες στο είδος του. Διαθέτει σύγχρονη μονάδα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων, απασχολεί πέρα των είκοσι εργαζομένων και αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή επιχείρηση για την ευρύτερη περιοχή του Ψηλορείτη.

Την Βουλευτή του νομού ξενάγησαν στου χώρους του Τυροκομείου και ενημέρωσαν για τις παραπάνω δραστηριότητες τους ο Πρόεδρος του Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Ανωγείων κ. Γιώργος Φασουλάς, ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης και συνεργάτες τους.


Η κ. Κεφαλογιάννη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την λειτουργία του συνεταιρισμού, την σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και βέβαια την γενικότερη αναπτυξιακή τ
ροχιά που χαράζεται για την κτηνοτροφία στην περιοχή μέσα από δράσεις που την καθιστούν ανταγωνιστική στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Ακολούθως και αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συνεταιρισμού κ. Φασουλά και τον Δήμαρχο Ανωγείων κ. Κεφαλογιάννη για την ενημέρωση, τους συνεχάρη για  το έργο τους και πραγματοποίησε σειρά φιλικών επισκέψεων στους κατοίκους των Ανωγείων με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα προβλήματα της περιοχής, να ανταλλάξει προτάσεις και ιδέες και βέβαια ευχές για το νέο έτος.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία