Έμπρακτη κυβερνητική κατακραυγή για την Ισραηλινή επίθεση

Εκτύπωση

Έμπρακτη κυβερνητική κατακραυγή για την Ισραηλινή επίθεση

31/5/10
του Σάββα Γωνιωτάκη

Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί και στους 36 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας σε "κρίσιμη" κατάσταση, από την ισραηλινή επιδρομή στη διεθνή νηοπομπή "στολίσκος της Ελευθερίας" που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, όπως μετέδωσε το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στρατηγός Αβι Μπεναγιάχου διευκρίνισε ότι η επιχείρηση των ισραηλινών κομάντος εναντίον της ανθρωπιστικής νηοπομπής έγινε σε διεθνή ύδατα.
Να θυμίσουμε ότι ο «στολίσκος της ελευθερίας», μεταφέρει περίπου 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε μία προσπάθεια να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον Ισραηλινό πρέσβη Αλί Γιαχία από τον οποίο ζήτησε επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις για τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ κατά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, στην οποία υπήρχε και ελληνική συμμετοχή. Ωστόσο, χωρίς επίσημη ενημέρωση από τις ισραηλινές αρχές για την τύχη των Ελλήνων που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή για τη Γάζα, παραμένει το υπουργείο Εξωτερικών, κατά δήλωση του εκπροσώπου Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, διεκόπη η ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία "Μίνωας 2010", που επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου, με αφορμή τις εξελίξεις με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, ενώ ματαιώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του ισραηλινού αρχηγού ΓΕΑ στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ότι αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πρέπει να ασκείται ελεύθερα, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι είναι σύννομη.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε τη Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων και ζήτησε άμεση ενημέρωση από τις αρχές του Ισραήλ για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που μετέχουν στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όταν έγινε γνωστό ότι δυνάμεις των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ανέκοψαν τον πλου και κατέλαβαν πλοία που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια. Πολίτες των οποίων οι οικείοι συμμετέχουν στην αποστολή μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα
+30 210 368 1730 και 1730.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Διεθνή

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία