O Αχιλλέας Κεφαλογιάννης νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου

Εκτύπωση

O Αχιλλέας Κεφαλογιάννης νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου

  • Αχιλλέας Κεφαλογιάννης έλαβε: 1581
  • Γιώργος Κατικάς             έλαβε:   723

31/5/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Εντυπωσιακά χαμηλό ήταν το ποσοστό της συμμετοχής στην Κρήτη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στα Χανιά, ιδιαίτερη πατρίδα της Ντόρας Μπακογιάννη,  ψήφισαν μόνο 600 από τα 17800 μέλη της ΝΔ και εκλογές έγιναν μόνο σε 8 από τα 23 εκλογικά τμήματα! Πολύ χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής και στο Ηράκλειο, όπου ψήφισαν 1587 από τα 21600 μέλη. Αρκετές «αναταράξεις» υπήρξαν και  τις προηγούμενες ημέρες στην Κρήτη, με ομαδικές παραιτήσεις στελεχών της ΝΔ τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στο Ρέθυμνο φαίνεται να πνέει διαφορετικός άνεμος.


ο κ. Γιώργος Κατικάς
Το ποσοστό συμμετοχής στις κάλπες αυξήθηκε κατά μεγάλο ποσοστό, εμφανές δείγμα ότι οι Ρεθυμνιώτες ψηφοφόροι της Ν.Δ. συσπειρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που λάβαμε από την τοπική ΝΟΔΕ στο Ρέθυμνο και σε Νομαρχιακό επίπεδο, νικητής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νομαρχιακής επιτροπής εκλέχθηκε ο κ. Αχχιλέας Κεφαλογιάννης (αδερφός του πρώην Υπουργού Γιάννη κεφαλογιάννη). Ο κ. Αχιλλέας κεφαλογιάννης επικράτησε του εσωκομματικού του αντιπάλου κ. Γιώργου Κατικά λαμβάνοντας επί συνόλου 2.432 ψήφων, τους 1581, ενώ ο κ. Κατικάς έλαβε 723.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κατικάς επικράτησε στη πόλη του Ρεθύμνου με 22 ψήφους διαφορά. Στη πόλη λοιπόν ο κ. Κατικάς έλαβε 389 ψήφους έναντι 367 του κ. Κεφαλογιάννη.

Σύμφωνα πάντως με την πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου κ. Μαρία Συνατσάκη «στο Ρέθυμνο όλα κύλησαν ομαλά, ενώ η εντυπωσιακή συμμετοχή έφερε ένα κλίμα ευφορίας στους κόλπους της παράταξης, εδώ στο Ρέθυμνο», είπε η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ μιλώντας στην «Ρ.Α.».

Στην Τ.Ο. Ρεθύμνου πρόεδρος εξελέγη ο μοναδικός υποψήφιος, Σπύρος Καλαϊτζαντωνάκης, ενώ μέλη εξελέγησαν οι κ.κ. Μαρία Συνατσάκη, Άννα Σταματεράκη, Παντελής Σπυριδάκης, Αριστείδης Ουρανός, Θοδωρής Νίνος, Γιάννης Γαϊτάνης, Μανώλης Φουρφουλάκης, Θέμης Χαμογεωργάκης και Γιώργος Αλεξανδράκης.

Σε κάθε περίπτωση όμως στη Κρήτη το εντυπωσιακά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ίσως αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα προς το πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί εντολή σχηματισμού κόμματος, στη κ. Μπακογιάννη, στοιχείο που ολοένα και εντονότερα κυκλοφορεί τελευταίως, ειδικότερα στο Νησί μας.

Πάντως αποκαλυπτική για το εσωκομματικό πρόβλημα της Ν.Δ. ειδικότερα στη Κρήτη είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα μέλη της ΝΟΔΕ Χανίων, τα οποία δίνουν κατά την δική τους οπτική τη διάσταση του προβλήματος.
Ακολούθως η ανακοίνωση:

"Με προβληματισμό και θλίψη παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια του τοπικού εκπροσώπου του Σαμαρά, πολιτευτή Μανούσου Βολουδάκη, να στήσει σκηνικό εκλογών στη Νέα Δημοκρατία Χανίων.
Με ψηφοδέλτια της τελευταίας (κυριολεκτικά) στιγμής, της τελευταίας παράτασης για υποβολή υποψηφιοτήτων που δόθηκε από τη Ρηγίλλης, «κτίζει» ψηφοδέλτια-παράσταση με τον «παππού τη γιαγιά και ένα δυο εγγόνια» σηματοδοτώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο στην πράξη πως εννοεί και πως υλοποιεί «το άνοιγμα της Νέα Δημοκρατίας στην κοινωνία και στις δημιουργικές της δυνάμεις» το οποίο εσχάτως κατά κόρον ευαγγελίζεται.
Παρά τη φιλότιμη προσπάθειά του πάντως και παρά την επιστράτευση «πλεόντων, οδοιπορούντων, καμνόντων, αιχμαλώτων και λοιπών» μόνο στις 7 από τις 24 τοπικές οργανώσεις που διέθετε η Νέα Δημοκρατία στα Χανιά κατέστη τελικά δυνατή, η έστω και ελλιπής, στελέχωση ψηφοδελτίων.
Οι οπαδοί, τα στελέχη, οι φίλοι της πάλαι ποτέ ισχυρής κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης στο Νομό Χανίων είναι βέβαιον, ότι την Κυριακή θα γυρίσουν την πλάτη τόσο στη φαρσοκωμωδία των εκλογών, όσο και στο μόρφωμα της νέας Πολιτικής Άνοιξης με το οποίο αργά αλλά σταθερά ο
Αντώνης Σαμαράς αντικαθιστά σε επίπεδο πολιτικών θέσεων και προσωπικού τη Νέα Δημοκρατία
". 

Για τα παραιτηθέντα μέλη
της ΝΟΔΕ Χανίων
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Βούρβαχης 


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία