Βιασμός 10χρονης στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Βιασμός 10χρονης στο Ρέθυμνο

  • Αποτροπιασμός για το γεγονός, ντροπή για το Ρέθυμνο
  • Και πάλι ο νομός μας διασύρεται για εγκληματικές πράξεις, Πανελλαδικά

31/5/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Το πρωί του Σαββάτου 29 Μαίου ένας Ρεθυμνιώτης εισήλθε στο σπίτι της δεκάχρονης Βουλγάρας στη Παλιά Πόλη, εκμεταλλευόμενος το γεγονός της απουσίας και των δύο γονέων.

Την στιγμή που ικανοποιούσε τις άρρωστες ορέξεις τους ασελγώντας στο παιδικό κορμάκι της 10χρονης, εισήλθε η 12χρονη αδερφή της εντός της οικίας και πανικόβλητη έβαλε τις φωνές.
Ο 34χρονος δράστης ετράπη σε φυγή, όπου λίγες ώρες αργότερα συνελλήφθη από άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρεθύμνου.

Το άτυχο κοριτσάκι διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου υποβλήθηκε στις σχετικές εξετάσεις και νωρίς το απόγευμα έλαβε εξιτήριο

Κατά τη προσαγωγή του βιαστή στην ασφάλεια, τα δύο κορίτσια αναγνώρισαν το δράστη, ο οποίος λίγο αργότερα ομολόγησε τη πράξη τους στους αστυνομικούς.
Ο 34χρονος με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/δικών Ρεθύμνου.

Ανάστατη η κοινή γνώμη, η οποία σύσσωμη καταδικάζει το γεγονός, ενώ οι πολίτες του Ρεθύμνου αισθάνονται πλην του γενικότερου φόβου και μεγάλη ντροπή καθόσον τελευταίως διαπιστώνονται αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας στο Νομό που μας διασύρουν Πανελλαδικά και κατ΄ουσίαν μας αυτοπυροβολούν όλους.

Ομολογουμένως η Υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρεθύμνου και η αστυνομική διεύθυνση εκτελεί τις υπηρεσίες της ταχύτατα και αποτελεσματικά, εντούτοις όμως το έγκλημα σε ένα Νομό με σχετικά μικρό πληθυσμό, τελειωμό δεν έχει.

Πρέπει εμείς οι ίδιοι να απομονώσουμε το πρόβλημα, να συνεργαζόμαστε με τις διωκτικές αρχές, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν αλλά δεν μιλούν. Και δεν αναφερόμαστε βέβαια στο βιασμό της 10χρονης αλλά γενικότερα για τις περιπτώσεις όπου επικρατεί ο νόμος της σιωπής. Όλα όμως αυτά, μας καταδικάζουν σαν κοινωνία και εισπράττουμε την οργή και την αγανάκτηση, Πανελλαδικά.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία