Κωστής Μαθιουδάκης. Ας μας δώσουν απαντήσεις, έχουμε τις λύσεις

Εκτύπωση

Κωστής Μαθιουδάκης. Ας μας δώσουν απαντήσεις, έχουμε τις λύσεις

  • Στην επικαιρότητα και πάλι η ακτοπλοϊκή ορφάνια του Ρεθύμνου

28/5/10
του Σάββα Γωνιωτάκη

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Κωστής Μαθιουδάκης ήταν φιλοξενούμενος σήμερα στο «Πρωινό Δελτίο» και σχολίασε το κείμενο της χθεσινής επιστολής του προς τον Νομάρχη και που σχετίζεται με την έλλειψη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Νομού με το Πειραιά.

Ο κ. Μαθιουδάκης μας αποκάλυψε ότι μια 20μελής ομάδα που απαρτίζεται από ξενοδόχους και άλλους τουριστικούς παράγοντες του Ρεθύμνου, παρουσία και του ιδίου, βρίσκονται σε επικοινωνία με 2 ναυτιλιακές εταιρίες, μια εξ αυτών η ATTICA GROUP συμφερόντως Ανδ. Βγενόπουλου.

Από τις εταιρίες αυτές ετέθη το ζήτημα του ασφαλούς βάθους του λιμανιού μας και το κατά πόσον η προσάμμωση έχει μικρύνει το υποθαλάσσιο βάθος εντός του λιμενοβραχίονα. Με την σειρά του ο κ. Μαθιουδάκης και κατόπιν όλων αυτών, ζητά από τον Νομάρχη να θέσει σε λειτουργία τις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας, με σκοπό να αποσαφηνίσουν το θέμα και αν πραγματικά υφίσταται θέμα, τις ενέργειες που άμεσα πρέπει να γίνουν. Το κόστος μικρό και επιβεβλημένο αφού συντήρηση πρέπει να γίνεται στο λιμάνι έτσι κι αλλιώς σε τακτά διαστήματα.

Ο κ. Μαθιουδάκης επίσης είπε: «Ο Ρεθυμνιώτης σνομπάρει την ΑΝΕΚ και το έχει αποδείξει αυτό. Πιστεύουμε λοιπόν ότι τα βαπόρια των εταιριών με τις οποίες συζητάμε, 6ετίας και 10ετίας
αντίστοιχα, θα μπορούν να αποτελούν τη λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής μας απομόνωσης.
Από την άλλη και ύστερα με την συνάντηση που είχαμε εδώ στο Ρέθυμνο με τους εκπροσώπους της ATTICA, λάβαμε την πεποίθηση ότι αν κινηθούμε σύντομα και δραστικά, είναι πολύ πιθανό να έχουμε θετικά αποτελέσματα.
Ο νομός μας δεν αντέχει άλλο το άτυπο οικονομικό εμπάργκο που του έχει επιβληθεί με την αρπαγή του πλοίου που είχαμε στο λιμάνι μας και απαιτούνται λύσεις εδώ και τώρα. Κατανοώ ότι επι δεκαημέρου τώρα ο Νομάρχης βρίσκεται στην Αυστραλία για τον εορτασμό της «Μάχης της Κρήτης» αλλά με τέτοια προβλήματα δεν είναι καιρός για διακοπές
» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Νομαρχιακής μείζονος Αντιπολίτευσης του Ν.Σ.

Σε κάθε περίπτωση, όγκος υπάρχει, Και επιβατικός και μεταφορικός.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί και είναι βέβαιο ότι το Ρέθυμνο δεν θα μείνει για πολύ ακόμα, ατμοπλοϊκά ... ορφανό!

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία