Το Ρέθυμνο της τέχνης και της θέλησης...

Εκτύπωση

Το Ρέθυμνο της τέχνης και της θέλησης...

 

27/05/2010

 


της Μόνικας
Ζουγανέλη
Μπορεί πολλοί να μην το πιστεύουν αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα. Ελπίδα που την ενισχύουν και την κρατούν ζωντανή οι νέοι άνθρωποι, οι νέοι καλλιτέχνες.

Ένα ζωντανό παράδειγμα αυτό του Γιώργου Κουτάντου. Ενός αυτοδημιούργητου γλύπτη που έκανε την αγάπη του πράξη και δημιουργία. Έργα ξυλογλυπτικής χειροποίητα βγαλμένα κυριολεκτικά από την ζωή.


Στην όμορφη Αξό λοιπόν του Δήμου Κουλούκωνα, σε έναν μαγευτικό χώρο 300 τ.μ. συναντάμε το
Μουσείο Ξυλογλυπτικής του  Γιώργου Κουτάντου.

Χειροποίητα έργα του μόλις 29 ετών δημιουργού, εκτίθενται στο μουσείο. Από αυτά άλλα είναι σε φυσικό μέγεθος και άλλα σε μεγαλύτερες διαστάσεις.


Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και που τώρα εμείς έχουμε την τύχη να μπορούμε να απολαύσουμε με περηφάνια. Λέω με περηφάνια γιατί ο Γιώργος Κουτάντος και Κρητικός είναι και νέος είναι και αυτοδίδακτος είναι έχοντας στο ενεργητικό του προϋπηρεσία από τα 9 μόλις χρόνια του.

Συλλέγει ξύλα από όλη την Κρήτη, κυρίως ξερά ή ξεριζωμένα από φυσικές καταστροφές και αφήνεται στην φαντασία του...!

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Και κυριολεκτικά πρέπει να το επισκεφτείτε όχι μόνο εσείς αλλά και τα παιδιά σας.

Τα χειροποίητα εκθέματα του έχουν παραδοσιακές μορφές ή θέματα όπως «ο λυράρης», «Ο Κρητικός», «Ο παππούς και η γιαγιά», «Πηγαίνοντας στο χωράφι», παραστάσεις της φύσης και του οικολογικού συστήματος όπως «Ο Αϊτός και ο όφις», «Το κρι- κρι», είναι κοινωνικού περιεχομένου ή άλλα που  βασίζονται στη μυθολογία.

Εμείς βρεθήκαμε εκεί και αυτό που μας έμεινε εκτός από τον θαυμασμό μας στο έργο του καλλιτέχνη  ήταν και η γνωστή Κρητική φιλοξενία που μας παρείχε ως γνήσιος Κρητικός, Ρεθεμνιώτης και «Αξικός».


Ωράριο λειτουργίας του μουσείου:
Δευτέρα έως Κυριακή 9πμ - 8μμ.

Τιμές εισητηρίων:
Μαθητές 3 ευρώ
Ενήλικες 5 ευρώ


 


« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία