ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Εκτύπωση

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ 
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

25/5/10
του Σάββα Γωνιωτάκη

Σε συμβολική ενέργεια κατέφυγαν οι κάτοικοι του Δήμου Κουρητών, την Τρίτη 25/5/10 στην Νομαρχία στο Ρέθυμνο.
Ο Δήμαρχος κ. Στεφ. Σημαντήρας, αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου και κάτοικοι του Δήμου Κουρητών, αφού άφησαν τους εργαζόμενους της Νομαρχίας να μπουν από την πλάγια είσοδο για να μην παρεμποδίσουν την εργασία τους, έκλεισαν την κύρια είσοδο της Νομαρχίας, σε μια συμβολική πράξη για τα αιτήματα σχετικά με την αλλαγή της έδρας στον νεοσύστατο Δήμο Αμαρίου.
Παρέμβαση έκανε στον Μελωδία 102,7 και στην εκπομπή "Πρωινό Δελτίο", ο Δήμαρχος κ. Σημαντήρας, όπου μας ανέφερε ότι και χθες  24/5/10 έκλεισαν το δρόμο της κύριας αρτηρίας που ενώνει τον δήμο Κουρητών με τα νότια παράλια, χωρίς όμως ουσιαστικά να εμποδίσουν κανένα ντόπιο αλλά και κανένα τουρίστα να επισκεφθεί την νότια πλευρά του νησιού, σεβόμενοι την τουριστική επιχειρηματικότητα και τα σημαντικά σε αυτή τη κρίση, οφέλη της.
 
Αναφέρθηκε και πάλι στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλη Οθωνα στοχοποιώντας τον ως υπεύθυνο για την αλλαγή της έδρας του νέου δήμου Αμαρίου.
"Ο αγώνας μας είπε ο Δήμαρχος, γίνεται για να αφήσουν την έδρα εκεί που είχε αρχικά αποφασίσει το Υπουργείο Εσωτερικών δηλαδή τον Φουρφουρά, αλλά με την πολιτική παρέμβαση από τον κ. Οθωνα όπως συπλήρωσε, άλλαξε η απόφαση του Υπουργείου και αποφάσισαν οι τεχνοκράτες, η έδρα πλέον να είναι στην Αγία φωτεινή".
Η ερώτηση μας που προέκυψε ήταν το κατά πόσον θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και επ΄αυτού ο κ. Σημαντήρας εξέφρασε την επιθυμία αλλά και την αποφασιστικότητα ότι αν δεν δικαιωθούν και "γυρίσουν" την έδρα στον Φουρφουρά, δεν θα σταματήσουν και τις κινητοποιήσεις τους.

  


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία