Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ!!!!!

Εκτύπωση

Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ!!!!!


24/5/10
του Σάββα Γωνιωτάκη

Την αστρονομική σύνταξη των 5.169 ευρώ μετά από 28,5 χρόνια παίρνει ο γενικός διευθυντής της Βουλής.

Την ίδια στιγμή, με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας, οι πρόεδροι του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παίρνουν 4.785 ευρώ
 ο Α/ΓΕΕΘΑ  2.937 ευρώ και ο γενικός διευθυντής υπουργείου 2.306 ευρώ.

Σύμφωνα με περσινά στοιχεία, οι υπάλληλοι της ελληνικής Βουλής είναι 1.700, ενώ κάποιοι λένε ότι προσεγγίζουν τους 1.900, μετά τις προσλήψεις των τελευταίων μηνών.
Ως την ώρα των αλλαγών που ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ο κ. Α. Λοβέρδος, οι υπάλληλοι της Βουλής έπαιρναν πλήρη σύνταξη στο 100% του μισθού τους, ενώ οι υπόλοιποι υπάλληλοι και λειτουργοί του Δημοσίου ελάμβαναν, πριν από τις αλλαγές, μέχρι και το 80% των συντάξιμων αποδοχών τους με τη συμπλήρωση 35 ετών υπηρεσίας.

Λίγο πριν βγουν στη σύνταξη οι υπάλληλοι της Βουλής παίρνουν μία επιπλέον προσαύξηση του ήδη προσαυξημένου μισθού τους κατά 15%, ενώ από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής λαμβάνουν ένα εφάπαξ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης.

Συνεπώς με 28,5 χρόνια υπηρεσίας, οι αποχωρούντες υπάλληλοι της Βουλής λαμβάνουν εφάπαξ ίσο με 58 μισθούς.
Αν υπολογίσει κανείς τις συντάξιμες αποδοχές από 1.898 έως 2.540 ευρώ, τότε το εφάπαξ κυμαίνεται από 110.084 έως 147.320 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του υπαλλήλου.
Στον ιδιωτικό τομέα κάποιος με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας και 5.000 ευρώ μισθό θα έπαιρνε αποζημίωση 84.000 ευρώ.

Αξιωματούχος της Βουλής είπε ότι το συγκεκριμένο εφάπαξ πληρώνεται από το «ταμείο των υπαλλήλων». Αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Σύμφωνα με τον νόμο, το Ταμείο πληρώνεται από εισφορές των μετόχων υπαλλήλων κατά 5% και από ετήσια επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό της Βουλής ίση με το διπλάσιο τουλάχιστον των ετήσιων εισφορών των μετόχων. Δηλαδή ο κρατικός προϋπολογισμός πληρώνει το ταμείο με το διπλάσιο ποσό σε σχέση με τους υπαλλήλους, αλλά για να είμαστε δίκαιοι δεν είναι οι μόνοι με τους οποίους συμβαίνει αυτό. 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία