Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο Δήμο Κουρητών

Εκτύπωση

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο Δήμο Κουρητών
 

  • "ΟΘΩΝΑ GO HOME" είναι η φράση γραμμένη σε δεκάδες σημεία του Δήμου
  • Μιχ. Πετρακάκης: Υπάλληλος του Υπουργείου έκανε το λάθος και πυροδοτήθηκε ένταση.
  • Κινητοποιήσεις από τους δημότες Κουρητών
  • Η Σχολή Ασωμάτων καταλληλότερο σημείο για την έδρα

23/5/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Για εμπαιγμό και κοροϊδία συνεχίζουν να κάνουν λόγο οι κάτοικοι του δήμου Κουρητών ενιστάμενοι εντόνως στην ξαφνική όπως την χαρακτηρίζουν, αλλαγή της έδρας από το Φουρφουρά στην Αγία Φωτεινή.

Σε δημοσίευμα της περασμένης εβομάδας, η εφημερίδα μας ασχολήθηκε εκτενώς με την υπόθεση, προβάλλοντας στοιχεία τόσο από τον λόγο όσο και από τον αντίλογο, δια στόματος του βουλευτή Μ.Όθωνα.
Μάλιστα ο τελευταίος φαίνεται να δέχεται να πυρά των δημοτών από τους Κουρήτες καθόσον τον κατηγορούν ευθέως, ότι ο ίδιος μεσολάβησε και "ότι με δική του προσωπική παρέμβαση, άλλαξε η έδρα εξυπηρετώντας συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που τον στήριξαν προεκλογικά με συγκεκριμένα ποσά", όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν.

Προχθές οι κάτοικοι αντέδρασαν και με ένα διαφορετικό τρόπο, ζωγραφίζοντας σε δεκάδες σημεία του δήμου με μεγάλα κόκκινα γράμματα, τη φράση «ΟΘΩΝΑ GO HOME», σε μια προσπάθεια ίσως να περάσουν το μήνυμα στον βουλευτή, ότι πλέον αποτελεί ανεπιθύμητο πρόσωπο στη περιοχή τους, κάτι που μας ανέφεραν μέλη του Συλλόγου Νέων Φουρφουρά.

Πάντως από τη πλευρά του Δήμου Συβρίτου επικρατεί ηρεμία.
Ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Πετρακάκης σε χθεσινή του τοποθέτηση προς τη εφημερίδα μας, ανέφερε ότι:

«Το κύριο μέλημα όλων μας ήταν να συνενωθούμε οι δύο δήμοι σε ένα "Καλλικτρατικό" δήμο Αμαρίου.
Αυτό μας ενδιέφερε κυρίαρχα, αυτό και πετύχαμε. Το χωροταξικό στίγμα της έδρας ουδέποτε απασχόλησε τα δημοτικά μας συμβούλια και αποτελούσε ζήτημα που θα τίθεντο σε δημόσια διαβούλευση τις προσεχείς ημέρες. Βλέπετε όμως το λάθος του Υπουργείου εσωτερικών, να ανακοινώσει βεβιασμένα την έδρα, τοποθετώντας την στο Φουρφουρά, έφερε όλη αυτή την αναστάτωση
».

Σχολή Ασωμάτων... ;
Πάντως οι περισσότεροι κάτοικοι των δύο δήμων θεωρούν ως καταλληλότερο σημείο για την έδρα του νέου Δήμου Αμαρίου, τη περιοχή της Σχολής Ασωμάτων.
Βρίσκεται στο κέντρο της επαρχίας, εξυπηρετεί καλύτερα και βέβαια είναι το κομβικότερο σημείο στο νέο Δήμο αφού όλοι οι δρόμου περνούν από εκεί.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι θα χρειαστούν νέα κονδύλια για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κουρητών πάντως προβαίνει άμεσα σε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης της προσεχής Δευτέρας, ύστερα από απόφαση που έλαβαν στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση τους.

Ακολούθως η ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου:
"Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κουρητών πιστεύοντας ότι εκφράζει το σύνολο των Δημοτών του Δήμου μας, αλλά και μεγάλο μέρος των Αμαριωτών, διαμαρτύρεται έντονα προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα απέναντι στην Πολιτεία, τους Βουλευτές του Νομού και κάθε υπεύθυνο για την αδικία που συντελείται εις βάρος του.
Το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών όρισε με αντικειμενικά κριτήρια ως έδρα του νέου Δήμου Αμαρίου το Φουρφουρά. Κατόπιν όμως παρεμβάσεων του Βουλευτή Ρεθύμνου του Κυβερνώντος Κόμματος κ. Όθωνα Εμμανουήλ αλλάζει η απόφαση και ορίζεται ως έδρα του νέου Δήμου Αμαρίου η Αγία Φωτεινή, εν μια νυκτί. Μεταβάλλοντας τα έργα από «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ» σε «ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΕΙΑ».
Η απόφαση αυτή δημιούργησε αναστάτωση με κίνδυνο να προέλθουν ανεξέλεγκτες εξαιτίας της καταστάσεις.
Καλούμε κάθε αρχή δικαίου, κάθε καλοπροαίρετο Πολίτη, κάθε φίλο του Αμαρίου να μας συμπαρασταθεί, για να μην επικρατήσει ο Ετσιθελισμός, ο Ψηφοθηρικός Ρεβανσισμός και η Συναλλαγή.
Καλούμε όλους τους Δημότες μας, τους Αμαριώτες και τους φίλους μας, να
βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθεί ένας Δήμος με διοικητικό κέντρο που δεσπόζει της περιοχής και είναι αξιόλογος συνοικισμός και παρέχει βασικές υποδομές.

Τέλος δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι μέχρι να ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή των Ελλήνων θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο για τα δικαιώματά μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1. Συγκροτείται Συντονιστική Επιτροπή.
2. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου μας,  θέτουν τις παραιτήσεις του στη διάθεση του κ. Δημάρχου σε περίπτωση που ψηφιστεί ως έδρα η Αγία Φωτεινή.
3. Κλείσιμο των εισόδων του Δήμου Κουρητών τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Μαΐου, με μοίρασμα ενημερωτικού υλικού, προς ενημέρωση των διερχομένων.
4. Κλείσιμο του Δημαρχείου Κουρητών την Τρίτη 25 Μαΐου.
5. Την Κυριακή 23 Μαΐου η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τις περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Ας μη νομίσουν κάποιοι ότι θα υποχωρήσουμε εξαιτίας του φιλήσυχου των
χαρακτήρων μας.
Θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος επειδή δεν ανεχόμαστε ένα πράγμα προπάντων ΤΟΝ  ΕΜΠΑΙΓΜΟ
".

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία