ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Εκτύπωση

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ  ΜΟΥΣΕΙΟΥ

 

22/5/10 

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρευρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια του Στρατιωτικού Μουσείου Χρωμοναστηρίου του Δήμου Ρεθύμνου.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε είπε τα εξής:

«Με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης βρίσκομαι ανάμεσα σας για τα εγκαίνια ενός σημαντικού Μουσείου, όχι μόνο για το Χρωμοναστήρι και το Ρέθυμνο, αλλά για ολόκληρο το νομό και το νησί μας.

Μια μεγάλη προσπάθεια ολοκληρώθηκε, ένα σπουδαίο ιστορικό μνημείο διασώθηκε, ένα ενδιαφέρον μουσείο ανοίγει και παραδίδεται στο κοινό.

Η συλλογή που εκτίθεται θα συμβάλλει στη γνώση μας για τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν από τους προγόνους μας για να υπερασπιστούν τα ιδανικά τους, κυρίως όμως θα συμβάλλει στην κοινή πεποίθηση για το συνεχή αγώνα προάσπισης της ειρήνης και της δημοκρατίας μας.

Είναι δε σημειολογικά εξαιρετική η στιγμή των εγκαινίων καθώς συμπίπτει με την 69η επέτειο από τη μάχη της Κρήτης, την ιστορική εκείνη περίοδο κατά την οποία οι Κρήτες και οι σύμμαχες δυνάμεις απέδειξαν στους πολίτες του κόσμου, ότι μόνο με ηρωισμό και αυτοθυσία μπορούν οι λαοί να αλλάξουν τη μοίρα τους, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια τους, την αυτοδιάθεση τους, το μέλλον των παιδιών τους. 

Συγχαίρω όλους όσοι συνέβαλλαν με κάθε τρόπο στη δημιουργία του Μουσείου και απευθύνομαι ξεχωριστά στον Στρατηγό Μανούσο Παραγιουδάκη, γιατί εκείνος οραματίστηκε το έργο αυτό και προσπάθησε όσο κανένας άλλος για την πραγμάτωση του ωραίου αυτού έργου. Συγχαίρω επίσης τον Αρχηγός Γ.Ε.Σ. κ. Φράγκο Φραγκούλη, για την καθοριστική συμβολή του στην ολοκλήρωση του έργου.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης σε όλους τους κατοίκους του Χρωμοναστηρίου, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Εμείς, όπως προσπαθήσαμε μέσα από τις παρεμβάσεις μας στη Βουλη να επισπεύσουμε κάθε διαδικασία ολοκλήρωσης του έργου στηρίζοντας έμπρακτα αυτή την προσπάθεια, έτσι και θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία για το καλό του Ρεθύμνου, την ανάδειξη της ιστορίας του και την διαφύλαξη της παρακαταθήκης αυτής για τις επόμενες γενιές. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία