Μετωπική σύγκρουση στη γέφυρα Ζουρίδας

Εκτύπωση

Μετωπική σύγκρουση στη γέφυρα Ζουρίδας

Αποκλειστικό

  • Τραυματίστηκε η οδηγός του ενός, σοβαρές υλικές ζημιές και στα δύο ι.χ.
  • Θέμα με τις εταιρίες ενοικιάσεως και κίνδυνος από ανεύθυνους ενοικιαστές που εκμισθώνουν σε τοξικομανείς!

23/5/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Ατύχημα προκλήθηκε τη Παρασκευή 21/5 στις 12.20 το μεσημέρι όταν δύο ι.χ. αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά. ακριβώς πάνω στη γέφυρα της Ζουρίδας που βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ρεθύμνου - Χανίων.

Το κίτρινο Hyundai Getz με αριθμό κυκλοφορίας ΗΚΝ 7130 προερχόμενο από Ηράκλειο με κατεύθυνση τα Χανιά και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εισήλθε αντικανονικά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας παραβιάζοντας κατάφορα την διπλή διαχωριστική γραμμή.

Ο ανυποψίαστος οδηγός κ. Μάρκος Κουκουλογιαννάκης, οδηγός του CHEVROLET CAPTIVA με αριθμό κυκλοφορίας ΑΝΚ 3009, προερχόμενος από Χανιά με κατεύθυνση το Ηράκλειο μας είπε:
«Ενώ πορευόμουνα προς Ηράκλειο είδα ξαφνικά πάνω στη ανοιχτή στροφή επί της γέφυρας, το κίτρινο Hyundai να εισέρχεται ακριβώς στη μέση του δικού μου ρεύματος κυκλοφορίας. Δεν μπόρεσα να το αποφύγω λόγω των πλαϊνών προστατευτικών μπαριέρων και έτσι συγκρουστήκαμε πλαγιομετωπικά με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του αυτοκινήτου μου.
Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα διότι φορούσα ζώνη και άνοιξαν ταυτόχρονα όλοι οι αερόσακοι

Η οδηγός του κίτρινου Hyundai και σύμφωνα με επιτόπια έρευνα που διεξήγαμε, ήταν χρήστης τοξικών ουσιών, σε κατάσταση απεξάρτησης, όπως παραδέχτηκε η ίδια στους αστυνομικούς και ταυτόχρονα φορέας ηπατίτιδας!

Το λυπηρό στην περίεργη υπόθεση ήταν η κατάσταση της Ηρακλειώτισσας οδηγού, που ήταν τραγική. Δεν φαινόταν να επικοινωνούσε με την πραγματικότητα ενώ τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους στο Γ.Ν. Ρεθύμνου.
Μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο δημιουργήθηκε από το ατύχημα καθόσον το σημείο της γέφυρας είναι στενό και οι άνδρες της τροχαίας παρέμεινα εκεί για αρκετή ώρα ρυθμίζοντας τη κυκλοφορία, έως ότου τα δύο οχήματα παραληφθούν από τις εταιρίες οδικής βοήθειας.

Το κίτρινο Hundai ήταν νοικιασμένο σε τοξικομανή.

Άξιον απορίας είναι το πώς η εταιρία ενοικιάσεως μίσθωσε το αυτοκίνητο στην Ηρακλειώτισσα οδηγό η οποία είχε βέβαια όλα τα απαιτούμενα έγγραφα αλλά η κατάστασή της ήταν ορατή δια γυμνού οφθαλμού.

Μάλιστα κατά την παραμονή της στο τόπο του ατυχήματος, δύο φορές παρολίγο να προκαλέσει νέο ατύχημα αφού παρέπαιε και δίχως να την αντιληφθούν οι άνδρες της τροχαίας, ξέφυγε από την προσοχή τους και βρέθηκε στη μέση της γέφυρας με τα διερχόμενα αυτοκίνητα να καταβάλουν προσπάθεια για να την αποφύγουν.

Εμείς εφιστούμε την προσοχή στους επαγγελματίες που νοικιάζουν αυτοκίνητα να είναι λίαν προσεχτικοί, διότι όταν δεν έχουν τη κρίση να καταλάβουν σε ποιους νοικιάζουν τα ι.χ. τους, τότε οι ίδιοι πλέον των επικίνδυνων οδηγών, αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας.

Αυτή τη φορά ο άτυχος οδηγός κ. Κουκουλογιαννάκης, ο οποίος είναι Χανιώτης αλλά εργάζεται στο Ηράκλειο, στάθηκε «τυχερός στην ατυχία του» αφού την γλύτωσε μόνο με σοβαρές υλικές ζημιές. Άλλοι συνάνθρωποί μας έχουν όμως χάσει τη ζωή τους από οδηγούς, που κατά τη διάρκεια της οδήγησης δεν έχουν επαφή με το περιβάλλον, όπως στην σημερινή περίπτωση της Ηρακλειώτισσας οδηγού.

Ο κ. Ανδρουλάκης, υπεύθυνος της εταιρίας ενοικιάσεως που παραχώρησε το αυτοκίνητο στην τοξικομανή οδηγό μας είπε:
"Λυπούμαστε για το συμβάν. Δυστυχώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος είναι τοξικομανής και ποιος όχι. Κατά τη γνώμη μου, η τροχαία πρέπει να συνεργάζεται με τους κατά τόπους ΟΚΑΝΑ και να ενημερώνεται με σκοπό την έστω προσωρινή ανάκληση των διπλωμάτων, αυτών των οδηγών. Εμάς καταστράφηκε μια περιουσία
μας και ευτυχώς σήμερα δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα. Συμπάσχουμε με τον φίλο οδηγό του CHEVROLET που μπήκε σε περιπέτειες και είναι βέβαιο ότι η ασφαλιστική μας εταιρία  θα καλύψει τις υλικές τουλάχιστον, ζημιές του
".
Θέμα λοιπόν και για την διεύθυνση Τροχαίας που θα πρέπει να συνεργαστεί με τις υπηρεσίες για την περαιτέρω έστω και αργοπορημένα εξυγίανση του προβλήματος.
Συμπάσχουμε και συλλυπούμαστε τους χρήστες αλλά σε κάθε περίπτωση δεν δύναται να αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για τους υπόλοιπους οδηγούς.

Προσοχή λοιπόν ... για να έχουμε!!

Την προανάκριση διενεργεί το τμήμα τροχαίας Ρεθύμνου, το οποίο προσήγαγε την Ηρακλειώτισσα οδηγό.
 


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία