Κριτσωτάκης: Πελατειακές σχέσεις της κυβέρνησης

Εκτύπωση

Κριτσωτάκης: Πελατειακές σχέσεις της κυβέρνησης

  • Ο Βουλευτής μίλησε για όλους και για όλα στο «Πρωινό Δελτίο του Μελωδία 102,7
  • Αποτυχημένο μοντέλο ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
  • Η σημερινή κυβέρνηση θα φύγει νύχτα, φέρνοντας ένα νέο «Μπερλουσκονικό» μοντέλο διακυβέρνησης στη χώρα

     21/5/10

του Βασίλη
Κασιμάτη
Για πελατειακές σχέσεις της κυβέρνησης με τα μεγάλα ονόματα οικογενειών της πλουτοκρατίας και του επιχειρηματικού κόσμου, έκανε λόγο σήμερα στο «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία FM 102,7 ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης.

«Υπάρχουν προτάσεις για να βγούμε από την κρίση, το θέμα είναι
όμως ότι δεν θέλουν να χαλάσουν το «γλυκό» με τους «άρχοντες»
της τοπικής επιχειρηματικής κοινωνίας που τους στηρίζουν εδώ και χρόνια
». είπε ο κ. Κριτσωτάκης.

Τρανό παράδειγμα που ετέθη αφορούσε τα καύσιμα, τα οποία ενώ θα μπορούσαν να πωλούνται στη Κρήτη με 0,22 το λίτρο εάν επέτρεπαν να αγοράζουν οι πρατηριούχοι, από την Αίγυπτο για παράδειγμα, εντούτοις υπάρχει αδικαιολόγητο καθεστώς που επιβάλει στε αυτές τις εταιρίες να «ψωνίζουν» από τις δύο μεγάλες πετρελαϊκές Ελληνικές οικογένειες - κραταιά ονόματα - εδώ και δεκαετίες και να πωλείται πλέον στα πρατήρια η αμόλυβδη με 1,67 και με τα όποια βέβαια τραγικά αποτελέσματα που γνωρίζουμε όλοι, για την τοπική οικονομία, κοινωνία, εμπόριο.

«Ενώ συνταγματικά είναι κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης αγαθών, από την άλλη βλέπουμε τόσο προκλητικά οι κυβερνήσεις να δρομολογούν αντιλαϊκές συντεταγμένες προς εξυπηρέτηση ιδιωτών!», συμπλήρωσε ο Βουλευτής, θέτοντας θέμα ότι ο καθένας μας μπορεί να εισάγει προϊόντα από οποιαδήποτε χώρα αλλά τα καύσιμα είναι ένα προϊόν που δεν επιτρέπεται «να το αγγίξει κανείς!»

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Για το φλέγον θέμα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ο Βουλευτής Ηρακλείου έθεσε ξεκάθαρα την άποψή του. «Το μοντέλο που σχεδίασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι πέρα για πέρα αντιλειτουργικό και σε καμία περίπτωση οι νέοι αυτοί υπερδήμοι των πολλών χιλιάδων κατοίκων δεν θα είναι βιώσιμοι».

«Το πρώην Καποδιστριακό σύστημα που είχαμε, με βελτιωμένες παρεμβάσεις που αφορούν κυρίαρχα την λειτουργικότητα των υπηρεσιών στους δήμους είναι αυτό που
ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει βάσει εκτεταμένης κοινοβουλευτικής έρευνας που έχει διεξάγει. Θεωρούμε ότι μαζί με όλα τα άλλα (βλέπε ΔΝΤ, ασφαλιστικό, φορολογικό) αυτό (το νέο νομοσχέδιο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ) θα είναι ένα ακόμα μεγάλο χτύπημα για τη χώρα, αφού η τοπική αυτοδιοίκηση που είναι η κοντινότερη μορφή εξουσίας προς τον πολίτη,
δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της, οδηγώντας δημότες και κατοίκους σε περαιτέρω απόγνωση και δυναμωμένη αγανάκτηση.» είπε ο Βουλευτής κ. Κριτσωτάκης, χαρακτηρίζοντας ψευδεπίγραφα τα όσα διατείνεται ότι θα υλοποιήσει το νέο νομοσχέδιο.

Σχετικά με την δρομολόγηση του συστήματος εξυγίανσης - τιμωρίας για τους υπαίτιους που οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή της κατρακύλα, ο Βουλευτής θεωρεί ότι είναι όλα έργα βιτρίνας και ότι επί της ουσίας δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα.

Επίσης αναφέρθηκε στη χθεσινή δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε «αυτή η κυβέρνηση θα φύγει νύχταλέγοντας ότι ετοιμάζεται νέο κόμμα που θα διαδεχθεί την τωρινή παραπαίουσα κυβέρνηση και θα απαρτίζεται από επιχειρηματίες, που υιοθετούν ως ένα «Μπερλουσκονικό» μοντέλο διακυβέρνησης και που προωθούν κάποιοι που θα εμφανιστούν ως άλλοι «Μεσσίες» για τη χώρα, αλλά που θα οδηγήσουν τους Έλληνες πολίτες σε μια ακόμα θεατρική παράσταση για λίγους εκλεκτούς «θεατές»!

Σήμερα ο Βουλευτής στο Ρέθυμνο

Ο κ. Κριτσωτάκης θα έρθει σήμερα στο Ρέθυμνο όπου θα έχει σήμερα συναντήσεις στις 12.30 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, με Συλλόγους εργαζομένων στους ΟΤΑ και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου με θέμα τις αλλαγές στις εργασιακές τους σχέσεις που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης». Ακολούθως θα μεταβεί στις 1.30μ. στα γραφεία της ΤΕΔΚ , όπου θα έχει συνάντηση με το ΔΣ της ΤΕΔΚ και άλλους Δημάρχους για τον «Καλλικράτη» και τα προβλήματα της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης.

«Σκοπός της επίσκεψής μου είναι να αφουγκραστώ τα προβλήματα των τοπικών φορέων αφού σε κάθε νομό ποικίλουν ανάλογα. Έπειτα θα καταθέσω τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», γνωστοποιώντας θέσεις & απόψεις μας

Σε κάθε περίπτωση ήταν μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που τα είχε όλα και ο Βουλευτής κ. Κριτσωτάκης στάθηκε για μια ακόμα φορά στο ύψος των περιστάσεων, στοιχείο που χαρακτηρίζει την μέχρι τώρα αξιόλογη κοινοβουλευτική του θητεία με μεγάλη προσφορά στο νομό Ρεθύμνου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία