Ο Καλός, ο κακός ... και η άσχημη!

Εκτύπωση

Ο Καλός, ο κακός ... και η άσχημη!

  • Περί Δικηγόρων και άλλα.

12/1/2009

Υπάρχουν καλοί επαγγελματίες, μέτριοι επαγγελματίες και βέβαια και κακοί επαγγελματίες.
 Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δικαστική ή άλλη παρεμφερή υπόθεση που χρήζει την παρουσία δικηγόρου, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του «Σωστού» δικηγόρου.

Επαγγελματίες είναι και οι δικηγόροι. Διαχωρίζονται μάλιστα σε ειδικότητες όπως των ιατρών. Έχουμε λοιπόν δικηγόρους του Ποινικού Δικαίου του Αστικού Δικαίου, Διεθνούς Δίκαιου, Εργατικού Δικαίου, Ναυτιλιακού, Οικονομικού και ούτω καθεξής.
Εμείς λοιπόν πρέπει να αναζητούμε τον ειδικό και όχι κάποιον που απλώς τα ... κάνει όλα! Στην προκειμένη περίπτωση το νόμισμα δεν έχει 2 όψεις αλλά πολλές.
Πολλοί λοιπόν είναι η τρόποι αντιμετώπισης ενός νομικού προβλήματός μας από τον επιλεχθέντα από εμάς νομικό σύμβουλο που μισθώσαμε.

Βέβαια το δίκαιο και το σωστό θα έπρεπε να ήταν μόνο ένα και με την παρέμβαση ενός οιοδήποτε νομικού θα έπρεπε να πράγματα να ήταν ξεκάθαρα και ο πολίτης να έβρισκε ή να έχανε την υπόθεση ανάλογα με το μέρος και το ειδικό βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.
Αυτά βέβαια ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και θα σύμβαιναν σε ένα μαγικό κόσμο - αγγελικά πλασμένο, που όμως δεν υπάρχει.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι στις δικαστικές αίθουσες οι «μάχες» κερδίζονται ή χάνονται στην πλειονότητά τους ανάλογα με την αξία και τις γνώσεις, ή αν θέλετε από την καπατσοσύνη και την μαχητικότητα του συνηγόρου.  
Η επιλογή λοιπόν για το ποιος θα μας υποστηρίξει την υπόθεσή μας θα πρέπει να γίνεται ΠΑΝΤΑ με αυστηρά κριτήρια και ενδελεχή έρευνα για το «ποιόν» του νομικού συμβούλου που θα μισθώσουμε να μας εκπροσωπήσει.
Και καλά όταν πρόκειται για οικονομικές διαφορές ή άλλες αστικές υποθέσεις.

Όταν όμως πρόκειται για σοβαρά ποινικά ζητήματα σε κακουργηματικό ή παραπλήσιο  βαθμό τότε τα πράγματα ζωηρεύουν και με απλές κουβέντες... ή πάμε φυλακή ή δεν πάμε!  Άσχετα με το αν φταίμε ή όχι!!!

Ο δικηγόρος αναλαμβάνει και ανάλογα με την υπερασπιστική του - σωστή ή λάθος - γραμμή, ο δικαστής θα αποφασίσει αν θα περάσουμε το κατώφλι του «οίκου με τα σίδερα» ή όχι.
Η περίπτωσή μας και για την οποία με την ευκαιρία γράφουμε και τα ανωτέρω, είναι μια κλασική περίπτωση όπου ένας αθώος θα κατέληγε στη φυλακή για πολλά χρόνια αν δεν αναλάμβανε ο σωστός δικηγόρος.

Και το συμβάν έχει εν ολίγης ως εξής:

Συγγενικό μας πρόσωπο συνελήφθη από την αστυνομία στη Βόρειο Ελλάδα με βαρύτατες καταγγελίες και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο πολύ μακριά από την έδρα του.
Εμείς λέμε αθώος! Στην βιασύνη του επάνω ο συλληφθείς προσέλαβε εκεί στη Βόρειο Ελλάδα όπου συνελήφθη,  μια δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει της οποία μάλιστα της πλήρωσε και μεγάλο χρηματικό ποσό.
Η εν λόγω δικηγόρος και επειδή η υπόθεση εκτελείτο μακριά από τοπο κατοικίας του κατηγορούμενου συγγενή μας θεώρησε σωστό και σκόπιμο  να δικάσει την υπόθεση στο αυτόφωρο χωρίς να ζητήσει από την «έδρα» την εύλογη αναβολή για τη ορθή προετοιμασία της απολογίας του συγγενή μας.

Το θεώρησε ίσως ένα τρόπο για γρήγορο και εύκολο χρήμα, αδιαφορώντας ίσως για το αν ένας αθώος οικογενειάρχης θα κατέληγε στη φυλακή. Εδώ να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη δικηγόρος η οποία δεν ήταν ποινικολόγος, δεν παρίστατο καν στην εκδίκαση και έστειλε ασκούμενο νεαρό δικηγόρο συνεργάτη της για να αντιμετωπίσει μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση η οποία αν τελικώς εκδικαζόταν χωρίς τη κατάλληλη προετοιμασία θα έγειρε ποινές στο συγγενή μας  ίσως και 50 χρόνια φυλάκισης. Και άντε μετά να αποδείξεις ..... «ότι δεν είσαι Ελέφαντας» !

Ευτυχώς γνωρίζαμε το κατάλληλο ποινικολόγο από την Αθήνα στον οποίο αναθέσαμε την υπόθεση και την τελευταία στιγμή προλάβαμε το κακό.

Η αναβολή για την οποία η δικηγορίνα μας έλεγε ότι «αποκλείεται να πετύχουμε», τελικώς πάρθηκε. Η υπόθεση αντιμετωπίστηκε υποδειγματικά στο κατάλληλο χρόνο και αυτή τη στιγμή ένας αθώος είναι μαζί με την οικογένειά του και τα παιδάκια του και μπορεί να ατενίζει τ
ο κ. Σπύρος
Ρομποτής
ο μέλλον με αισιοδοξία.

"Να ευχαριστήσουμε λοιπόν και δημόσια τον γνωστό Ποινικολόγο
κ. Σπύρο Ρομποτή και τους συνεργάτες του Δικηγορικού του
γραφείου στο Κολωνάκι της Αθήνας, (Σόλωνος 19 - 210/3646661)  όπου με την καταλυτική τους παρέμβαση και παρόλη τη πίεση του ελάχιστου χρόνου που είχαν στη διάθεσή τους, κατάφεραν κέρδισαν μια τόσο σοβαρή υπόθεση"
.

Οι οικογένειες: Ζουγανέλη, Τσιγγουνάκη, Λαγανά, Δοσαρά, Δραγάτση.

     
==============================================

Προσοχή λοιπόν φίλοι αναγνώστες μας στις κακοτοπιές και στους κακούς και ανάξιους δικηγόρους.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία