Εμπρησμός σε υπόστεγο στα Ζωνιανά

Εκτύπωση

Εμπρησμός σε υπόστεγο στα Ζωνιανά

  • Το ποιμνιοστάσιο του 52χρονου που κατ΄ομολογίαν σκότωσε τον 60χρονο συγχωριανό του, στις φλόγες
  • O Διοικητής της Π.Υ. στον "Πρωινό Δελτίο"

20/5/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Νωρίς χθες το πρωί και πιο συγκεκριμένα στις 6 παρά 10 μια άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και δήλωσε το συμβάν.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν 2 οχήματα της Π.Υ. από το Γαράζο και το Πέραμα τα οποία έσπευσαν και κατέστηλαν την πυρκαγιά που εξελίχθηκε.

Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχος κ. Χρίστος Μπουραντάς, μιλώντας στο «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία 102,7 μας είπε:

«Στο σημείο οι πυροσβέστες μας ήρθαν αντιμέτωποι με τέσσερις εστίες που ξεκίνησαν με το «φυτίλιασμα» μικρών ξύλων ενώ λόγο παραπέρα βρέθηκε και ένα μικρό δοχείο με εύφλεκτο υλικό, στοιχεία που εν πρώτοις καταδεικνύουν σημάδια εμπρησμού».

Σε ερώτηση για το αν σχετίζεται η υπόθεση αυτή με την δολοφονία του 60χρονου Ζωνιανού, ο διοικητής μας απάντησε ότι όλα τα στοιχεία ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας μας και σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου θα διεξαχθεί η έρευνα για να ανεύρεση του/ων δράστη/ων.

Πάντως πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για την συσχέτιση των δύο γεγονότων, δηλαδή αυτού της δολοφονίας και του εμπρησμού.
Άλλωστε θυμόμαστε όλοι, ότι από τη στιγμή της σύλληψης των δύο δραστών, του 52χρονου πατέρα αλλά και του 27χρονου γιου, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αποχώρησαν από τα Ζωνιανά, φοβούμενοι τα όποια αντίποινα της πλευράς του 60χρονου θύματος.

Σε ερώτηση, αλλάζοντας τοπίο και χώρο, για την ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος Ρεθύμνου για την νέα αντιπυρική περίοδο, ο κ. Μπουραντάς μας απάντησε ότι όλα είναι έτοιμα, όμως η έλλειψη σε εποχιακό προσωπικό όσο και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή 3 οχήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας, δυσχεραίνει το έργο, αλλά ελπίζει ότι μέχρι το τέλος του μήνα τουλάχιστον τα μηχανολογικά προβλήματα θα έχουν λυθεί. Για το κομμάτι της στελέχωσης ακόμα δεν αναμένουν τίποτα, ενώ πρόβλημα παρουσιάζεται και από την έλλειψη ελικοπτέρου, αφού τα 2 εναέρια μέσα που διατέθηκαν στη Κρήτη, πήγαν σε Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα.

«Ευχόμαστε να έχουμε μια ήρεμη καλοκαιρινή περίοδο και απευθύνω έκκληση προς όλους τους πολίτες να συνεργάζονται με την υπηρεσία και το 199 του κέντρου μας και βέβαια συνιστώ προσοχή και σύνεση κυρίως στους αγρότες που θα πρέπει να λειτουργήσουν με βαθύ το συναίσθημα της ευθύνης, για να αποφύγουμε την αμέλεια που οδηγεί συνήθως στην καταστροφή» συμπλήρωσε ο Πύραρχος κ. Μπουραντάς.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία