Σε απεργειακό κλοιό η χώρα σήμερα

Εκτύπωση

Σε απεργειακό κλοιό η χώρα σήμερα
 

  • Το μεγάλο "ΟΧΙ" στην παγκοσμιοποίηση της Πείνας δίδεται σήμερα και αναμένεται ηχηρό!


20/5/10

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά των νέων οικονομικών μέτρων και των ανατροπών στο Ασφαλιστικό.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις νομαρχίες, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Πάντως οι καταστηματάρχες στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν μετατρέψει τα μαγαζιά τους σε οχυρά, αφού αναμένεται να ξεσπάσουν και πάλι επεισόδια εκτεταμένων διαστάσεων, στίγμα που δόθηκε πριν από 2 περίπου βδομάδες.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και τα νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια τα λεωφορεία και το μετρό. Στάση εργασίας θα γίνει και στον ηλεκτρικό και στο τραμ, τα οποία θα εκτελέσουν δρομολόγια από τις 10 έως τις 4.

Πορεία θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που καλούν τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11 με προορισμό την Βουλή, ενώ το ΠΑΜΕ, μέλη του οποίου έχουν κάνει από το πρωί κατάληψη στο Υπουργείο Εργασίας, έχουν δώσει ραντεβού στις 10 στην Ομόνοια.
Τις κινητοποιήσεις θα ανοίξει στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης το ΠΑΜΕ, που έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Στις 10:30, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί προσυγκέντρωση μπροστά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων, ενώ η βασική συγκέντρωση θα γίνει μισή ώρα αργότερα, στο Πεδίον του Άρεως.
Κοντά στο χώρο του Μουσείου, και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μάρνη και Πατησίων, θα συγκεντρωθούν οι ομάδες των Αντεξουσιαστών.
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Κομφούζιο προβλέπεται ότι θα επικρατήσει στους δρόμους της Αθήνας, ενώ όλοι ελπίζουν να μην επαναληφθούν τα τραγικά επεισόδια, που σημειώθηκαν πριν 15 ημέρες και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 3 άνθρωποι.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία