Ο Δήμος απαντά για την μετεγκατάσταση της δημοτικής αστυνομίας

Εκτύπωση

Ο Δήμος απαντά για την μετεγκατάσταση της δημοτικής αστυνομίας

  • Ο κ. Κωστής Ηλιάκης στο «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία 102,7
  • Είδηση της ημέρας: Έτοιμος ο διαγωνισμός για τη κατασκευή του υπόγειου γκαράζ στους 4 Μάρτυρες

18/5/10
του Σάββα Γωνιωτάκη

O πρώην αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, νυν δημοτικός σύμβουλος και προϊστάμενος της δη-
ο διευθυντής Δημοτ.
Αστυνομίας & Δημ.
Σύμβουλος, Κωστής
Ηλιάκης
μοτικής αστυνομίας στο Ρέθυμνο έδωσε σήμερα απαντήσεις για το θέμα που προέκυψε για την μετεγκατάσταση της υπηρεσίας του στο Σπίτι του Πολιτισμού στη Παλιά Πόλη.

Το θέμα θυμίζουμε ήρθε στην επικαιρότητα ύστερα από παρέμβαση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων κ.κ. Μαυράκη & Δερεδάκη.

Ο κ. Ηλιάκης μιλώντας λοιπόν στο «Πρωινό Δελτίο» του Μελωδία FM 102,7 χαρακτήρισε «γραφικούς» κάποιους που επιστρατεύουν οποιοδήποτε μέσο για προβολή λέγοντας ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τι σκοπούς εξυπηρτετεί η συγκεκριμένη άστοχη όπως χαρακτηρίστηκε παρέμβαση.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι η μετεγκατάσταση στο εν λόγω κτίριο έγινε για τους εξής λόγους:

  • 1. Το γραφείο επί της Γερακάρι, σημερινό επιχειρησιακό κέντρο της υπηρεσίας προσφέρει άθλιες συνθήκες στους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες που εξυπηρετούνται από την συγκεκριμένη υπηρεσία. Μάλιστα μας ανέφερε ότι ούτε τουαλέτα δεν υπάρχει.
  • 2. Ο Δήμος πληρώνει αρκετά χρήματα σε ενοίκια και προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μπορέσουμε να απεμπλακούμε κατά τα μέγιστα από μισθώσεις ακινήτων. Το κτίριο Δελφίνι της παραλιακής όπου στεγάστηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες είναι μια αρχή αλλά αδυνατεί να φιλοξενήσει όμως την υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας.
  • 3.Το νέο κτίριο στο Σπίτι του Πολιτισμού προσφέρει σύγχρονες ανέσεις και θα μπορεί να αποτελέσει ένα νέο σύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο της υπηρεσίας μας. Μιας υπηρεσία που ούτως ή αλλιώς οι δραστηριότητές της είναι κυρίαρχα η εποπτεία της πόλης στους δρόμους της πόλης και όχι από τα γραφεία, απαντώντας εμέσως πλην σαφώς στους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Δερεδάκη & Μαυράκη, ότι η δουλειά των δημοτικών αστυνομικών είναι στο δρόμο και όχι στα γραφεία!

Με την ευκαιρία της σημερινής μας συζήτησης, ρωτήσαμε το κ. Ηλιάκη σχετικά με το πρόβλημα της μετακίνησης των δημοτικών αστυνομικών.

«Όπως γνωρίζετε τα έσοδα του δημοτικού ταμείου είναι αυτή τη στιγμή πενιχρά. Εντούτοις εξασφαλίσαμε και θα προβούμε σύντομα στην αγορά τριών νέων δικύκλων όπου μαζί με τα παλιά δύο συν ενός αυτοκινήτου, ενισχύεται η μετακίνηση των αστυνομικών μας οργάνων στη πόλη και για όσα αφορά το έργο της δημοτικής αστυνόμευσης.» απάντησε ο διευθυντής και δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλιάκης

Επόμενη σημαντική ερώτηση η οποία ήταν εκτός θέματος της δημοτικής αστυνομίας αλλά από την οποία προέκυψε και η είδηση της ημέρας ήταν το κατά πόσον προχωρά η κατασκευή του υπόγειου γκαράζ στη πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου.

«Όλα είναι έτοιμα και τις άμεσα προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί η δημοπράτηση του έργου με διεθνή διαγωνισμό από την οποία θα προκύψει ο ανάδοχος του έργου.
Ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις όπου παρασκηνιακά έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον, στοιχείο που ικανοποιεί την δημοτική μας αρχή αφού το εν λόγω έργο αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή δραστηριότητα τόσο για τη πόλη όσο και για τον ανάδοχο σε συνδυασμό με την δημοτική αρχή» είπε ολοκληρώνοντας ο κ. Ηλιάκης.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία