Τιμητική εκδήλωση του Μουσείου Μπενάκη για το Μουσείο Σ.Τ. Κρήτης

Εκτύπωση

Τιμητική εκδήλωση του Μουσείου Μπενάκη για το Μουσείο Σ.Τ. Κρήτης

19/5/10

Στην Αθήνα θα μεταβεί σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης προκειμένου να εκπροσωπήσει την πόλη μας στην τιμητική εκδήλωση που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το σήμερα Τετάρτη το απόγευμα, στο πλαίσιο τους εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων και εντάσσεται στην πρωτοβουλία του Μουσείου Μπενάκη να τιμά κάθε χρόνο τέτοια μέρα ένα Μουσείο ή ένα Ίδρυμα για την προσφορά του στον Πολιτισμό. Φέτος, αναδείχθηκε ως καλύτερο Μουσείο που συνεισφέρει στην ανάδειξη της Σύγχρονης Τέχνης και στην προώθηση του Πολιτισμού, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης ( πρώην Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνου - Πινακοθήκη Λ. Κανακάκι).

Στην τελετή θ΄ απευθύνουν χαιρετισμούς  ο Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κ. Άγγελος Δεληβοριάς και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης ενώ ομιλίες θα κάνουν η κα Τζούλια Δημακοπούλου  Δ/ντρια Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, η κα Κατερίνα Ζαχαροπούλου - Εικαστικός ο κ. Νικος Ξυδάκης  Δημοσιογράφος και ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου- Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση που απολαμβάνει το Μουσείο μας και κατ? επέκτασιν η πόλη μας στο σύνολό της από ένα καταξιωμένο φορέα Πολιτισμού όπως είναι το Μουσείο Μπενάκη, που προβάλλει το Ρέθυμνο ως πόλη των Τεχνών και αποδεικνύει πως ακόμη και σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία που πλήττεται όχι μόνο η οικονομία της χώρας μας αλλά κυρίως η ίδια της η ταυτότητα υπάρχουν πόλεις που επενδύουν στον Πολιτισμό ως τη μόνη ασφαλή οδό για την ανάκαμψη και πρόοδο σε όλους τους τομείς.  

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία