Μεταστεγάζεται η Δημοτική Αστυνομία;

Εκτύπωση

Μεταστεγάζεται η Δημοτική Αστυνομία;

19/5/10

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Ρεθύμνης κ.κ. Μαυράκης & Δερεδάκης εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την μετεγκατάσταση της δημοτικής αστυνομία στο "Σπίτι του Πολιτισμού". Με επιστολή που έστειλαν στα ΜΜΕ δημοσιοποιούν την άποψή τους, θεωρώντας "αστεία" όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν την συγκεκριμένη πράξη.

Ακολούθως το κείμενο της επιστολής:

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι η Γραμματεία της Δημοτικής Αστυνομίας μεταστεγάζεται από το ισόγειο της Γερακάρη σε χώρο του συγκροτήματος του Σπιτιού του Πολιτισμού στην Παλιά Πόλη. Αιτία, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, η καλύτερη αστυνόμευση της Παλιάς Πόλης.

Η αιτιολογία, από μόνη της αστεία, γιατί, με την ίδια λογική η Αστυνομία, αν ήθελε να εποπτεύει καλύτερα την Εθνική οδό, θα έπρεπε να μεταφέρει εκεί το Αστυνομικό Μέγαρο;

Δεν έχει καμιά σχέση η διοικητική έδρα μιας υπηρεσίας και ειδικά της Δημοτικής Αστυνομίας, με το αντικείμενο και το χώρο δράσης της. Αν η Δημοτική Αστυνομία πάρει εντολές να εποπτεύει και να επιτηρεί το ιστορικό κέντρο της πόλης, είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Και αν αυτό δεν γίνεται, ή εντολές δεν υπάρχουν ή οι υπάλληλοι δεν τις εφαρμόζουν.

Θεωρούμε ότι η μεταστέγαση της Γραμματείας της Δημοτικής Αστυνομίας στην Παλιά Πόλη θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα στην εξυπηρέτηση του κοινού, μιας και δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα πεζής πρόσβασης στο «κλειστό» ιστορικό κέντρο. Απ? την άλλη δεν θα προσθέσει τίποτα στην καλύτερη φύλαξη της παλιάς πόλης, αφού αυτή δεν γίνεται μέσα απ? το γραφείο, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται αυτό, αλλά με συνεχή κίνηση των δημοτικών αστυνομικών. Και αν πριν από μερικά χρόνια η δικαιολογία της ελλιπούς στελέχωσης της υπηρεσίας ήταν μια δικαιολογία, σήμερα, με το διπλασιασμό της δύναμής της, δεν ευσταθεί πλέον.

Και βέβαια, θα ήταν ενδιαφέρον, εκτός από την άποψη των πολιτικών προϊστάμενων της Δημοτικής Αστυνομίας να πληροφορηθούμε και την άποψη της υπηρεσίας και με ποια επιχειρησιακή λογική προτείνει μια τέτοια μεταστέγαση. Γιατί, είναι ξεκάθαρο και λογικό, ότι η υπηρεσία που έχει την εμπειρία προτείνει στην πολιτική αρχή οργανωτικές και επιχειρησιακές αλλαγές και αυτή τις αποδέχεται ή όχι".

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία