Μεγάλες ελλείψεις στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου

Εκτύπωση
Μεγάλες ελλείψεις στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου
  • ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ της 7ης Δ.Υ.ΠΕ ΚΡΗΤΗΣ, κ. ΔΕΛΗΜΠΑΛΤΑΔΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
14/5/10
του Σάββα Γωνιωτάκη

Επίσκεψη πραγματοποίησε προχθες στην πόλη μας ο κ. Δελημπαλταδάκης Γεώργιος στο κτίριο των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Νομού Ρεθύμνου.
Παρόν στην επίσκεψη ήταν και ο Πρόεδρος των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ κ. Γουϊβερτ Βασίλης και μαζί στην συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑΜΕΑ κ. Τσαχάκης Δημήτριος .
Μετά την συνάντηση που είχαν, όλοι μαζί έκαναν και την αναγκαία ξενάγηση στο κτίριο των Κεκυκαμέα όπου ο κ. Δελημπαλταδάκης είδε "ιδίοις όμμασι" τις ελλείψεις του κτιρίου και ιδιαιτέρα την έλλειψη στελέχωσης προσωπικού με την οποία το κτίριο θα προσφέρει τελικά αυτά που πρέπει στα άτομα με ειδικές ανάγκες, αυτά που έχουν ανάγκη και αυτά που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στην ένταξη της κοινωνίας μας .
Τι είδε και τι μας είπε ο κ. Δελημπαλταδάκης:

Ο κ. Δελημπαλταδάκης
«Το Δ.Σ που αναρτήθηκε και δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ, εμείς το είδαμε σήμερα και ξέρουμε πλέον ποιοι είναι η άνθρωποι που θα διοικούν και βέβαια αποτελεί την καινούργια διοίκηση της συγκεκριμένης μονάδας και με την ευκαιρία αυτή κάλεσα τον νέο πρόεδρο κ. Γουϊβερτ που ήδη γνωρίζει κάποια πράγματα, για την λειτουργία του κτιρίου, για να έρθουμε εμείς και να ενημερωθούμε, γιατί αλλιώς ενημερώνεσαι από τα χαρτιά και αλλιώς από την επιτόπια επίσκεψη.

Από την επιτόπια επίσκεψη μένεις ουσιαστικά ικανοποιημένος από τις κτιριακές υποδομές με όποιες ελλείψεις και αδυναμίες υπάρχουν και που σίγουρα υπάρχουν και που πράγματι εντοπίσαμε αρκετές αδυναμίες. Θα κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια για ττην επίλυση κάποιων από αυτών όσων είναι στις οικονομικές δυνατότητες της συγκεκριμένης συγκυρίας που βρισκόμαστε.
Το προσωπικό αποτελεί κυρίαρχο θέμα στο οποίο υπάρχει επίσης δυσκολία γιατί όπως ξέρετε υφίσταται αναστολή διορισμού για το 2010 τουλάχιστον και επομένως και οι υπηρεσίες που προσφέρονται δεν είναι των προσδοκιών μας.
Αν αυτό καταφέρουμε να το πετύχουμε θα προσφέρουν και περισσότερες υπηρεσίες στην περιοχή που είναι σημαντικό να γίνουν, γιατί ένα τέτοιο κτίριο με τέτοια υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό και με ξενοδοχειακό εξοπλισμό μένει σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο.
Θα μπορούσε να δώσει σημαντική βοήθεια στην περιοχή που βέβαιο είναι ότι την έχει ανάγκη όχι μόνο στο Ρέθυμνο αλλά και η ευρύτερη περιοχή και από ότι βλέπω έχει υποδομές που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και πολίτες πέρα από την πόλη του Ρεθύμνου.
Σε αυτό το στόχο θα συγκλίνουμε από εδώ και πέρα και πάντα σε συνεργασία με την καινούργια διοίκηση. Δεν υπόσχομαι μεγάλα πράγματα γιατί δεν είμαι πολιτικός για να ακολουθώ τέτοιου είδους πρακτικές αλλά δεσμεύομαι όμως ότι θα ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα αυτό
».

Σε ερώτηση για την πισίνα της μονάδας μας απάντησε :

«Είναι πράγματι ένα πρόβλημα η πισίνα η οποία δεν λειτουργεί άρα μια υποδομή χαμένη όπως και ο ξενώνας (6 δωμάτια των 2 ατόμων ή των 3) που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και δεν έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί. Έχει πολλούς χώρους που θα
μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα και βέβαια μέσα στην σκέψη μας είναι αυτοί οι χώροι να αξιοποιηθούν.
Αν βάλουμε τον ξενώνα που και εκεί απαιτεί προσωπικό ή την πισίνα που απαιτεί τεχνικές παρεμβάσεις θα το δούμε σε συνεργασία με την διοίκηση και την τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας για να μας πει πόσο είναι εφικτό να διορθωθεί και τι κόστος απαιτείτε για αυτή την παρέμβαση .

Δηλώσεις όμως έκανε στην Ρ.Α. και ο νέος Πρόεδρος τον ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ο κ. Γουϊβερτ Βασίλης ο οποίος τόνισε τα εξής:
"Με την ενημέρωση που δώσαμε τον κ. Δελημπαλταδάκη θέλουμε να μπορέσουμε να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε το προσωπικό που χρειάζεται αφενός και αφετέρου να βρούμε και τους οικονομικούς πόρο
ο πρόεδρος κ. Γουίβερτ
υς για να υλοποιήσουμε τα προγράμματα και να επιδιορθωθούν οι τυχόν ατέλειες που υπάρχουν. Θα προσπαθήσουμε να βγούμε στην κοινωνία και να ενημερώσουμε το κόσμο για τις δυνατότητες που μπορεί να παρέχει το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε άτομα με ειδικές ανάγκες και πιστεύουμε ότι έτσι θα γίνει ένα κέντρο ανοιχτό και θα πάψει να είναι μια υπηρεσία φάντασμα .

Τα προγράμματα που λειτουργούν αυτή την στιγμή είναι πρώιμης παρεμβάσης σε παιδιά και δουλεύονται προγράμματα φυσικοθεραπείας όπου αυτά γίνονται σχετικά με διαφορές προγραμματικές συμβάσεις, κατά κάποιο τρόπο με διαφόρους συλλόγους όπως είναι ο σύλλογος κωφών και τα ΑΜΕΑ.
Πάντως θα προσπαθήσουμε να εξοικονομήσουμε τους πόρους ώστε να βελτιώσουμε ακόμα παραπάνω την κατάσταση που επικρατεί και να πάμε ένα βήμα παραπάνω» .

Ο πρόεδρος του συλλόγου ΑΜΕΑ κ.Τσαχάκης Δ. μας είπε:
«Θέλω να εκφράσω την λύπη μου και την αγανάκτηση των μελών του σωματείου μας για το γεγονός ότι 8 χρόνια μετά την παράδοση αυτού του κτιρίου, ουσιαστικά δεν έχει λειτουργήσει. Υπάρχουν τεχνικά προβλήματα από την κατασκευαστική εταιρία τα οποία τα είδατε και τα καταγράψατε.
Υγρασίες, μπαίνουν νερά από το ταβάνι, κάποια ασανσέρ δεν λειτουργούν γιατί υπάρχει ο κίνδυνος βραχυκυκλώματος από το νερό και βεβαία εκτός τούτου δεν υπάρχει προσωπικό πολλών ειδικοτήτων.
Όλα αυτά τα θέσαμε στον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ επιτακτικά, με την ελπίδα και την προσδοκία ότι θα βοηθήσουν ώστε τουλάχιστον να έχουμε προσωπικό και να βελτιώσουμε ή να αποκαταστήσουμε τις τεχνικές βλάβες που σας ανέφερα.
Το σωματείο μας είναι αποφασισμένο να αγωνιστεί από εδώ και μπρος και θα ενημερώσει κάθε αρμόδιο όργανο, είτε το υπουργείο είτε τον αρμόδιο υπουργό και την ΔΥΠΕ, ώστε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για αυτήν την υπόθεση που καθυστερεί και σε καμία περίπτωση δεν παρέχει τις υπηρεσίες που χρειάζονται τα άτομα με αναπηρία.
Αυτό το κτίριο δημιουργήθηκε για να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στα άτομα με αναπηρία. Το σωματείο μας έχει 1150 μέλη και εισπράττουμε αυτή την απογοήτευση και την αγανάχτηση καθημερινά
» .« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία