ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 13ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Εκτύπωση

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 13ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΔΕΙΠΝΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΜΟΡΙΑΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

 

11/05/2010

Σε εκδήλωση βράβευσης συμμετείχαν οι μαθητές της
περιβαλλοντικής ομάδας του 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου   « Με οδηγό τα Βότανα ταξιδεύω ..απο την Μινωική  Κρήτη μέχρι σήμερα» ,με την εκπαιδευτικό συντονίστρια του προγράμματος Στέλλα Δριμισκιανάκη .και την μητέρα Αργυρώ Βασιλειάδη.

Το Βραβείο δόθηκε για τις επιτυχημένες και πρωτότυπες δράσεις των παιδιών, στο πλαίσιο του Θεματικού Δικτύου «Οι πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» κατά την σχολική χρονιά 2008-2009, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και συντόνισε. η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς και πραγματοποιήθηκε στο 3o Δημοτικό Σχολείο  Ζωγράφου στις 24 Απριλίου

Το βράδυ στο Aleria Restaurant( Μεταξουργείο) απόλαυσαν γεύσεις  μοντέρνας κουζίνας( Μοριακής Γαστρονομίας ) από πλευράς συνδιασμού γεύσεων και τεχνικών.

 

Το μενού επέλεξαν ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης ταλαντούχος επιστή?ονας ?ε σπουδές στην Αγγλία και στις ΗΠΑ, ο οποίος συνεργάζεται άψογα ?ε τον  ταλαντούχο σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλο, που έχει περάσει από το τριών αστέρων Mugaritz, του Andoni Luis Aduriz, και από το Maze, του περίφη?ου chef Gordon Ramsey.

 

Την Κυριακή 25 Απριλίου επισκέφθηκαν  το Μουσείο Γαία Γουλανδρή όπου παρακολούθησαν την έκθεση ΜΥΡΤΙΣ: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν. Η έκθεση παρουσιάζει την ανάπλαση του προσώπου της Μύρτιδας μιας 11χρονης Αθηναίας του 5ου αι. π.Χ, φωτίζοντας παράλληλα τα σημαντικότερα σημεία της διεπιστημονικής συμβολής, από την ανασκαφή μέχρι την ολοκλήρωσή της Η Μύρτις υπήρξε ένα από τα θύματα του φονικού λοιμού της Αθήνας. Το κρανίο της βρέθηκε σε ομαδικό τάφο στον Κεραμεικό και αποκάλυψε την αιφνίδια αιτία θανάτου των δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών της και του δημιουργού του Χρυσού Αιώνα της Αθήνας, του Περικλή.Πριν πάρουν το πλοίο της επιστροφής για το Ηράκλειο διασκέδασαν στο ολοκαίνουργιο hi-tech ψυχαγωγικό πάρκο με το όνομα Polymechanon και παρακολούθησαν ένα εργαστήριο υψηλών προδιαγραφών, γεμάτο παιχνίδια βασισμένα στην ρομποτική, την πληροφορική, τις τηλεπικοινωνίες και την εικονική πραγματικότητα σε ένα μαγευτικό διαδραστικό κόσμο. Pομποτάκια που ξέφυγαν από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ήχοι που τα ίδια τα παιδιά έφτιαχναν, hockey όπου έπαιξαν με εικονικούς δίσκους, τεράστιες οθόνες όπου πρωταγωνιστούσαν μεταξύ τους  . Ένα περιβάλλον πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα όπου διασκέδασαν επικοινωνώντας και καλλιεργώντας νοητικές δεξιότητες,· μια φρέσκια μορφή ψυχαγωγίας που μέχρι τώρα αγνοούσαν.

 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την υποστήριξη:

. Toν Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 13ου Γυμνασίου

. Τον Νικηφόρο Κεχαγιαδάκη  και τον σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλο του Aleria

. Την Μίνα Καραγιάννη ?Μουσειολόγο  της έκθεσης Μύρτις και

. Τον Μανώλη Παπαγρηγοράκη-Επίκουρο καθηγητή της Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία