Παράνομη τράτα στα «δίχτυα» του Λιμεναρχείου

Εκτύπωση


ο λιμενάχης (αριστ.) & ο υπολιμενάρχης "επί τω έργω"
Παράνομη τράτα στα «δίχτυα» του Λιμεναρχείου

  • O Λιμενάρχης κ. Ιερωνυμάκης στη "Ρ.Α."

7/5/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Σήμερα το πρωί άνδρες του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου εντόπισαν τράτα τύπου γρι-γρι στα ανοιχτά, ανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου.

Ύστερα από καταγγελία, στο σημείο έσπευσε το πλωτό μέσο της υπηρεσίας και εντόπισε την τράτα η οποία σημειωτέων δεν αλίευε εκείνη την ώρα. Εντούτοις όμως βρέθηκε αρκετά κιλά από ψάρια στα αμπάρια του σκάφους. 

       

Η τράτα γρι-γρι οδηγήθηκε στο εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου με σκοπό να διενεργηθεί εξονυχιστικό έλεγχος από τους άνδρες του λιμενικού σώματος.

Ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Αντιπλοίαρχος κ. Γιώργης Ιερωνυμάκης μιλώντας στην «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» είπε:

«Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που αλιευτικό σκάφος οδηγείται από την υπηρεσία μας εντός του λιμένα της πόλης μας. Ως πρώτη παραβίαση αναφέρθηκε και διαπιστώθηκε η παράβαση του σκάφους που αφορά παράνομη διέλευση από προστατευμένη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή NATURA απαγορεύεται η αλιεία αλλά και η διέλευση τέτοιων σκαφών δίχως την άδεια του Λιμεναρχείου και επειδή το εν λόγω σκάφος δεν γνωστοποίησε στην υπηρεσία μας τον συγκεκριμένο πλου, οι άνδρες μας το οδήγησαν σε ασφαλή νερά, εντός λιμένα για να διεξαχθεί ο περεταίρω έλεγχος ως προβλέπεται από το ΥΕΝ

Μέχρι στιγμής δεν έχει βεβαιωθεί άλλη παράβαση ενώ η καταμέτρηση των διχτυών, συνεχίζεται καθώς και τα άλλα  στοιχεία του σκάφους.

Προανάκριση διενεργεί το λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία