Η ATTICA GROUP ξεκίνησε δυναμικά στα Χανιά

Εκτύπωση

Η ATTICA GROUP ξεκίνησε δυναμικά στα Χανιά

  • "Ήρθαμε για να μείνουμε"

          6/5/10

του Βασίλη
Κασιμάτη
Στα Χανιά επέστρεψε δριμύτερη η Βlue Star Ferries. Ο Όμιλος Attica ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά. Κίνηση η οποία φέρνει ένταση και αναστάτωση στον ανταγωνισμό της Κρητικής Ακτοπλοΐας αφού πέρσι την άνοιξη η Attica κατέβασε στο Ηράκλειο το Superfast XII.

Τα δρομολόγια με το Horizon άρχισαν ήδη από το περασμένο μήνα να εκτελούνται, με υψηλές ταχύτητες (23 κόμβων) και ανάλογες ξενοδοχειακές υπηρεσίες, ενώ αναμένεται εντός των ημερών να ολοκληρωθεί πλήρως και η δικτύωση των πρακτορείων.

Η αρχή έγινε λοιπόν με το Βlue Horizon της Blue Star (Attica Group) το οποίο έκανε δρομολόγια στη γραμμή Πάτρα-Μπάρι και αντικαταστάθηκε από τo Superfast II. Στη συνέχεια όμως και σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έχει σχεδόν άμεσα σχέδια να αντικαταστήσει το Horizon στα Χανιά με ένα νεόδμητο πλοίο, ακόμα υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών, ταχυτήτων και εξυπηρέτησης.
«Έπρεπε το πλοίο  να βρει ένα δρομολόγιο και επιλέξαμε  εκείνο του Πειραιά-Χανιά» δήλωσε  o διευθύνων σύμβουλος της Blue Star Ferries, κ. Μιχάλης Σακέλλης και προσέθεσε: «Είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρομολόγια και επιλέξαμε εκείνο των Χανίων».

Γίνεται λόγος για την απάντηση του  Ομίλου Attica προς την ΑΝΕΚ,  που θα δρομολογήσει το Hellenic Voyager  στη γραμμή Πειραιάς-Κω-Ρόδο όπου κυριαρχεί με τρία πλοία, η Blue Star Ferries της Attica μετά και τη διακοπή των δρομολογίων της GA Ferries.
Στα Χανιά δραστηριοποιείται  η ANEK με δύο πλοία. Για πρώτη φορά η Blue Star Ferries κατέβηκε στα Χανιά επί εποχής Περικλή Παναγόπουλου και έμεινε για δύο χρόνια.

Αυτό είναι το σημείο αναφοράς όμως για πολλούς επαγγελματίες του μεταφορικού όγκου.
Αναρωτιούνται πολλοί Ρεθυμνιώτες επαγγελματίες για το τι μέλλει γενέσθαι και το αν η ενδεχόμενη συνεργασία τους με την ATTICA GROUP θα αποτελέσει κίνδυνο για εκείνους που θα επιλέξουν ή που έχουν ήδη επιλέξει να ταξιδεύουν με το Horizon και για το αν είναι τυχόν βραχυπρόθεσμη η επένδυση αυτή.

Την απάντηση μας έδωσε σήμερα ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας κ. Διονύσης Θεωδοράτος, ο οποίος χρησιμοποίησε την φράση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.
«Ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι ήρθαμε για να μείνουμε. Άλλωστε βρισκόμαστε ήδη ένα χρόνο στο Ηράκλειο και οι επενδύσεις που κάναμε και που αφορούν όλη την Κρήτη είναι τέτοιες που θεμελιώνουν μια παγίωση των δρομολογίων στην Κρητική ακτοπλοΐα. Επομένως δεν τίθεται κανένα θέμα βραχείας πορείας, απεναντίας θα πορευτούμε αναπτυξιακά με γνώμονα το μέλλον» συμπλήρωσε ο κ. Θεωδοράτος μιλώντας σήμερα στα γραφεία της  «Ρεθεμνιώτικης Αγοράς».
Άλλωστε ο ίδιος είχε δηλώσει την πρώτη ημέρα κατάπλου του πλοίου στα Χανιά: «Για εμάς είναι ιδιαίτερη χαρά ο πρώτος κατάπλους του πλοίου στα Χανιά. Τηρούμε την υπόσχεση που είχαμε δώσει, όταν είχαμε ξεκινήσει στο Ηράκλειο, ότι θα ενισχυθούμε περισσότερο στις γραμμές της Κρήτης. Θεωρούμε ότι το αποψινό δρομολόγιο στα Χανιά είναι μια γιορτή του ανταγωνισμού».
Σημαντικό στοιχείο που μας κατέθεσε ο κ. Θεοδωράτος σήμερα ήταν το ότι τα Ρεθυμνιώτικα πρακτορεία που εκδίδουν εισιτήρια για την Blue Star - Attica Group έχουν αρμοδιότητες κεντρικής σχεδόν πρακτόρευσης αφού ο επιβάτης δεν χρειάζεται να μεταβεί στη Σούδα για αλλαγές εισιτηρίων, εισιτήρια OPEN κλπ, όπως συμβαίνει με την ΑΝΕΚ από την ημέρα που έκλεισε το κεντρικό πρακτορείο της στη Παλιά Πόλη.

Σε κάθε περίπτωση το κέρδος των Κρητικών είναι ένα. Η ATTICA GROUP μπήκε τώρα και στα Χανιά και έφερε ήδη μείωση τιμών. Με τιμή εισιτηρίου στα 19 ευρώ και αντίστοιχες μειωμένες τιμές και στα φορτηγά, ανάγκασε την ΑΝΕΚ να μειώσει και τις δικές της τιμές και έτσι εξισορρόπησε τιμολογιακά το Ηράκλειο με τα Χανιά!

Όσων αφορά τους Ρεθυμνιώτες, ελλείψει απ΄ευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το Πειραιά η ATTICA GROUP ελαφρύνει σε κάθε περίπτωση το τοπίο, δίνοντας νέες προοπτικές σε επιβάτες και μεταφορείς αφού είναι βέβαιο ότι η γνωστή υψηλή ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών της εταιρίας σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές θα ενδυναμώσει τη φροντίδα του Ρεθυμνιώτη επιβάτη και οδηγού.

Ευχόμαστε στην εταιρία καλά ταξίδια με απόλυτη «νηνεμία»!

Με τσι γειές μας ...

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία