6 ΜΑΗ : ΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Εκτύπωση

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

  • 6 ΜΑΗ : ΗΜΕΡΑ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

06/05/2010

Πριν λίγες μέρες η  κυβέρνηση , στο όνομα της «σωτηρίας από τη χρεοκοπία» και  χωρίς καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση,    οδήγησε τη χώρα στο «ναρκοπέδιο» του ΔΝΤ. Οι συνέπειες αυτής  της εξέλιξης θα είναι δραματικές για τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, για την παραγωγική βάση της χώρας και το επίπεδο απασχόλησης , για το Κοινωνικό Κράτος και την ποιότητα της Δημοκρατίας στον τόπο μας.

 

Μέχρι σήμερα , η  κυβερνητική πολιτική υγείας , ευθυγραμμισμένη απόλυτα με τις απαιτήσεις του Σύμφωνου Σταθερότητας της ΕΕ και του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αδυνατεί να δώσει λύσεις στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν το ΕΣΥ και τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Το καθεστώς  ασφυκτικού δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπών των κοινωνικών δαπανών   που θα επιβάλλει το ΔΝΤ θα επιδεινώσει την ήδη προβληματική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και θα δώσει στη δημόσια περίθαλψη τη «χαριστική βολή».

 

Η «τεχνογνωσία» του ΔΝΤ στον τομέα της Υγείας είναι ήδη γνωστή από άλλες χώρες που δέχτηκαν τις «υπηρεσίες» του : δραστικές περικοπές στη  χρηματοδότηση και στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων , συγχωνεύσεις κλινικών , τμημάτων ή και ολόκληρων νοσοκομείων , κλείσιμο μονάδων που δεν θα κριθούν «οικονομικά βιώσιμες» , απολύσεις εργαζομένων , επιβάρυνση των ασθενών με ακόμα μεγαλύτερο μέρος του κόστους περίθαλψης και νοσηλείας, πλήρης ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

 

Αυτή την εξέλιξη που ανατρέπει  όλο το πλέγμα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης που οικοδομήθηκε στη χώρα μας, δεν μπορούμε να την επιτρέψουμε. 

Πρέπει  όλοι να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν τομείς κρίσιμης σημασίας για την κοινωνική συνοχή όπως η Δημόσια Υγεία ,  που οφείλουμε  όχι μόνο να προστατεύσουμε από την  καταστροφική  «επιρροή»  του ΔΝΤ, αλλά και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο τους . Πολύ περισσότερο  στη σημερινή οικονομική συγκυρία της διεύρυνσης της ανεργίας και της ανέχειας , οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν  ανάγκη από αξιόπιστες υπηρεσίες δημόσιας περίθαλψης με δωρεάν,  ισότιμη  και καθολική πρόσβαση  , χωρίς την ανάγκη του «μέσου»  ή της «συναλλαγής».   

 

Ειδικά στο Ρέθυμνο, για να καλυφθεί η τεράστια υστέρηση του Νομού στον τομέα της  Υγείας, πρέπει  η  αναβάθμιση  του Νοσοκομείου και γενικότερα της δημόσιας περίθαλψης να αποτελέσει πρώτη πολιτική προτεραιότητα .

Είναι ώρα να τελειώνουμε με την εγκατάλειψη των δημόσιων υπηρεσιών της Υγείας στον τόπο μας , με την ολιγωρία , την αδιαφορία , τον εμπαιγμό .

Οφείλουμε όλοι μαζί ,  γιατροί, υγειονομικοί,  εργαζόμενοι  του Νοσοκομείου , ασθενείς , συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί  φορείς , ενεργοί  πολίτες, να προχωρήσουμε σε  συστράτευση και κοινό αγώνα για  :

  • Να ολοκληρωθεί άμεσα και χωρίς άλλη χρονοτριβή  η επέκταση του Νοσοκομείου
  • Να αναμορφωθεί ο Οργανισμός του Νοσοκομείου
  • Nα στελεχωθούν οι κλινικές και τα τμήματα του με το αναγκαίο ιατρικό-νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό. 
  • Nα αποκτήσουν επιτέλους οι πολίτες του Ρεθύμνου τις σύγχρονες και αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας που δικαιούνται 
  • Nα μην πληρώσει την κρίση  η δημόσια περίθαλψη  και το Κοινωνικό Κράτος. 
Γιατί οι ανάγκες Υγείας των ανθρώπων είναι πάνω από τις επιταγές  των αγορών , του  Προγράμματος Σταθερότητας και του  ΔΝΤ  .

 

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ -ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ -ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ -ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ- ΕΛΜΕΡ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α?ΒΑΘΜΙΑΣ -ΕΜΔΥΔΑΣ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΕΩΝ -ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ -ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΕΑ


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία