Τρία πρώτα θύματα του ΔΝΤ

Εκτύπωση

Τρία πρώτα θύματα του ΔΝΤ

  • Σοβαρά επεισόδια εκτεταμένης ισχύος χθες στην πρωτεύουσα

6/5/10

Τρεις νέοι άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο στον τρίτο όροφο του κτιρίου που στεγάζει το υποκατάστημα της Τράπεζας Μαρφίν στην οδό Σταδίου 23, από φωτιά που προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων. Ομάδα κουκουλοφόρων και πάλι, αφού τελικά οι κυβερνητικές εξαγγελίες περί απαγόρευσης της κουκούλας δεν άντεξαν υπό το βάρος ίσως του πολιτικού και πάλι κόστους.

«Βρισκόμαστε στο χείλος της Αβύσσου» είπε σε χθεσινοβραδινό του διάγγλεμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, δίνοντας την πραγματική διάσταση του προβλήματος για μια χώρα που έχει πτωχεύσει, που έχει υποστεί μια τρομερή καθίζηση, για μια χώρα που κάποιοι την έβαλαν σε ένα δρόμο δίχως γυρισμό.

Κατά της διάρκεια λοιπόν των χθεσινών επεισοδίων, μέλη της προαναφερθείσας ομάδας των κουκουλοφόρων εκτόξευσαν στον εσωτερικό του υποκαταστήματος βόμβες μολότωφ, με συνέπεια να προκληθεί μεγάλη πυρκαγιά, όπου είχε ως αποτέλεσμα τρεις συνάνθρωποι μας να χάσουν τη ζωή τους από ασφυξία.

Πρόκειται για έναν άνδρα και δύο γυναίκες, οι οποίοι βρήκαν φρικτό θάνατο στον τρίτο όροφο του κτιρίου.
Όπως έγινε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, προσπάθησαν να ανέβουν στην ταράτσα για να γλιτώσουν, αλλά δεν πρόλαβαν. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών βρέθηκε λίγα μόλις εκατοστά από ένα παράθυρο, όπου προσπαθούσε να φτάσει για να εισπνεύσει καθαρό αέρα, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Το κλιμακοστάσιο λειτούργησε, όπως είπαν οι πυροσβέστες, ως «σωλήνας» που τράβηξε τους καπνούς από το ισόγειο κτίριο που καιγόταν , με συνέπεια οι τρεις συνάνθρωποί μας να πεθάνουν από ασφυξία.
Στο κτίριο μετέβη ισχυρή δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος για να σώσει τα άτομα αυτά, αλλά κουκουλοφόροι δεν τους άφησαν, αφού ,όπως είπαν οι πυροσβέστες, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες.
Τελικά, όταν οι κουκουλοφόροι απομακρύνθηκαν, οι πυροσβέστες πέτυχαν να απεγκλωβίσουν διάφορους άλλους εγκλωβισμένους και έτσι δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν ομάδα ατόμων που ήταν μέσα στους διαδηλωτές, προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη μολότοφ.
Επεισόδια προκάλεσαν οι πρωταγωνιστές τους και έξω από το κτίριο της Βουλής. Προσπάθησαν να περάσουν στον περίβολο, με συνέπεια να απωθηθούν από τους αστυνομικούς.
Εν συνεχεία, οι δράστες των επεισοδίων άρχισαν να καταστρέφουν καταστήματα και δημόσια κτίρια, κυρίως στην οδό Σταδίου , Πανεπιστημίου και στην περιοχή γύρω από την Ομόνοια.

Μία ομάδα κατέβηκε έβαλε φωτιά στο κτίριο της Εφορίας που βρίσκεται στην οδό Αμαλίας 40 και σε δύο πυροσβεστικά οχήματα στους στύλους του Ολυμπίου Διός και στην Αμαλίας.
Βόμβες μολότοφ εκόξευσαν άγνωστοι και στο, αλλά και στο πλαϊνό μέρος της Βουλής, καθώς και στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.
Επίσης παραδόθηκε στις φλόγες το κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών στην Λεωφόρο Συγγρού 15 και γραφεία στον αριθμό 1 της ίδιας Λεωφόρου.
Έως το απόγευμα τα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, όπως στην περιοχή των Εξαρχείων και στην περιοχή γύρω από την Ομόνοια.

Μικρές ομάδες κουκουλοφόρων επιτίθονται σε αστυνομικούς, οι οποίοι προσήγαγαν περισσότερα από είκοσι άτομα και συνέλαβαν τέσσερα.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης , όλες οι αστυνομικές δυνάμεις τέθηκαν σε επιφυλακή και ανεκλήθησαν οι άδειες των αστυνομικών.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, τα τρία από αναπνευστικά προβλήματα και το ένα με πολλαπλά κατάγματα από πτώση.
Εκτιμάται ότι ήταν από τα άτομα που ήταν στην Μαρφίν και προσπάθησε να γλιτώσει πηδώντας από τον πρώτο όροφο στο πεζοδρόμιο.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία