Ο Δήμαρχος απαντά στις βολές Νίνου.

Εκτύπωση
Ο Δήμαρχος απαντά στις "βολές" Νίνου.

O Δήμαρχος κ. Γιώργης Μαρινάκης απαντά στις βολές του του κ. Νίκου Νίνου και το άρθρο του που δημοσίευσε σχετικά με τις νέες αντιδημαρχίες.
Ο κ. Μαρινάκης υπενθυμίζει την κόντρα του κ. Νίνου με τον πρώην Δήμαρχο για το αξίωμα της αντιδημαρχίας και αναλύει το σκεπτικό των αντιδημαρχιών όπως αποφάσισε να τις ορίσει.
«Ας μου επιτραπεί να ξεκινήσω με μια γνωστή παροιμία που θεωρώ ότι ανταποκρίνεται πλήρως στην περίπτωση του κ. Νίνου:  «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί». Ακόμη θυμούνται εξάλλου οι Ρεθυμνιώτες την κόντρα του με τον προηγούμενο Δήμαρχο για το αξίωμα του Αντιδημάρχου. Είναι φανερό ότι ο κ. Νίνος, υπό την πίεση της ομάδας του, αποφάσισε να κάνει αντιπολίτευση εκτοξεύοντας, δυστυχώς για κείνον, ανυπόστατες καταγγελίες.
Δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να απαντήσω στο συγκεκριμένο άρθρο του που έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που δημοσιεύει κατά καιρούς. Δεν είναι, εξάλλου, αυτή η δουλειά μου.

Δράττομαι της ευκαιρίας όμως για να ξεκαθαρίσω σε όσους έχουν απορίες, τη δική μας θέση στο θεσμικό θέμα  των Αντιδημαρχιών. Η φιλοσοφία μας, την οποία γνωρίζουν όλοι οι συνεργάτες μου, στο συγκεκριμένο θέμα ήταν και παραμένει ότι οι Αντιδημαρχίες θα ήταν αρχικά διετούς διάρκειας ακριβώς για να εξασφαλιστεί σε όσους ανέλαβαν αυτά τα καθήκοντα, ο ικανός χρόνος για να ενημερωθούν και να προωθήσουν τον τομέα ευθύνης τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με αυτό το πνεύμα λειτούργησαν επιτυχημένα, με συνοχή, αρχή και τέλος αλλά κυρίως με αποτελεσματικότητα, ο θεσμός των Αντιδημαρχιών τα προηγούμενα δύο χρόνια. Παράλληλα με τους Αντιδημάρχους ορίστηκαν εξ αρχής και εντεταλμένοι Σύμβουλοι επιφορτισμένοι με συγκριμένα αντικείμενα, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά χωρίς να αμείβονται για την προσφορά τους και μάλιστα ήταν τόσο αποδοτικοί που είμαι βέβαιος ότι στην κοινή γνώμη πολλοί απ? αυτούς θεωρούνταν Αντιδήμαρχοι χωρίς να γνωρίζουν οι Ρεθεμνιώτες τη λεπτομέρεια ότι δεν ήταν.
Οι άνθρωποι αυτοί ανέλαβαν τη χρονιά που διανύουμε καθήκοντα Αντιδημάρχου διατηρώντας το ίδιο αντικείμενο που δύο χρόνια υπηρετούσαν άμισθα, αφού το γνωρίζουν και είναι ικανότατοι να το προωθήσουν. Κατ? αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται ο «νεκρός χρόνος» της ενημέρωσης και δεν σημειώνονται κενά στην εκτέλεση του δημοτικού έργου, αντιθέτως, εξασφαλίζεται η συνεχής και δυναμική ροή του.

Την ίδια τακτική υιοθετήσαμε με τους Αντιδημάρχους των οποίων η θητεία έληξε. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι πρώην Αντιδήμαρχοι διατήρησαν το αντικείμενο δράσης τους ως Εντεταλμένοι Σύμβουλοι. Η κα Λιονή  θα συνεχίσει να ασχολείται με την Κοινωνική Μέριμνα, η κα Μπιρλιράκη με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, ο κ. Ηλιάκης με το κυκλοφοριακό και τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, η κα Σαρχώση επειδή ανέλαβε τους βρεφονηπιακούς το αντικείμενό της θα παραμείνει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ώστε να μην υπάρξει δυσλειτουργία στα συνεργεία, ο κ. Πιατάς θα βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον κ. Δελήμπαση που ανέλαβε τους Οικισμούς και μαζί θα συνεργάζονται με τον επόμενο Αντιδήμαρχο σε αυτόν τον τομέα ώστε να είναι κι εκείνος ενήμερος όταν θα αναλάβει του χρόνου τα καθήκοντά του.

Σε ότι αφορά την 5η Αντιδημαρχία, θα επαναλάβω για μία ακόμη φορά ότι δεν ήρθαμε για να κατανείμουμε αξιώματα, ούτε για να μοιράσουμε τα λεφτά ούτε και να εμπλουτίσουμε βιογραφικά. Αλλά για να παράξουμε ουσιαστικό έργο. Δεν κρίναμε αναγκαία την εξαγγελία πέμπτης Αντιδημαρχίας. Το συγκεκριμένο αντικείμενο το αναλαμβάνω προσωπικά. Και, τελικά, δεν μου είναι καθόλου αδιάφορη η εξασφάλιση 18.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου που αντιστοιχεί στην ετήσια αποζημίωση ενός Αντιδημάρχου. Με αυτή τη λογική άλλωστε δεν ανέθεσα την προεδρία του ΔΑΟΡ σε άλλο Σύμβουλο, παρότι πολιτικά θα μου ήταν πολύ βολικό, αλλά παρέμεινε σε αυτή την άμισθη πλέον θέση ο κ. Αναγνωστάκις αφού δεν ήθελα να διακινδυνεύσω την πορεία ενός οργανισμού, αφαιρώντας από έναν επιτυχημένο Πρόεδρο τις αρμοδιότητές του.
Ο κ. Σαριδάκης επίσης προσέφερε σημαντικό έργο στους βρεφονηπιακούς αλλά έκρινα ότι θα πρέπει να επισπεύσουμε τις ενέργειες εξυγίανσης και των υπολοίπων Νομικών Προσώπων του Δήμου, τα οποία βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, που κάνει πως δεν την καταλαβαίνει ο κ. Νίνος και μερικοί σύμβουλοί του.
Ελπίζω όταν θα έρθει η ώρα του Απολογισμού να καταστεί σαφές το μέγεθος και η έκταση των αμαρτιών του παρελθόντος που σήκωσε η παρούσα Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς στο Ρέθυμνο ούτε τον Πηνειό διαθέτουμε ούτε τον Αλφειό για να τις ξεπλύνει».  

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία