Ταυτόσημες απόψεις των μελών της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

Εκτύπωση

Ταυτόσημες απόψεις των μελών της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ
 

  • Ενωτικό πρόσωπο παρουσιάζουν οι αντιδράσεις στο νέο χωροταξικό από τα μέλη της κυβερνητικής παράταξης του Νομού.

4/5/10
του Μανώλη Χνάρη *

Σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη χωροθέτηση των νέων Δήμων αποδεικνύεται ότι όλη αυτή η μεταρρύθμιση του Σχεδίου "Καλλικράτης" στο Νομό μας έχει να κάνει με την διευθέτηση προσωπικών φιλοδοξιών των ανθρώπων της Τ. Α.

     Όλα αυτά που κατά καιρούς λεγόταν από Κυβερνητικά στελέχη ότι με το εύρος των αρμοδιοτήτων που θα έχουν οι νέοι Δήμοι πρέπει να πάμε σε μεγάλα σχήματα, τελικά "θυσιάστηκαν" στο βωμό των ισορροπιών. Ούτε καν τα αναπτυξιακά κριτήρια δεν λήφθηκαν υπόψη.

     Όσο αναφορά το θέμα της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου θα ήθελα να πω σε όλους αυτούς τους "γαλαζοαίματους κοινωνιολόγους" της Τ. Α. , που επικαλούνται πως τάχα η συνένωση της περιοχής με άλλους Δήμους ή με το Ρέθυμνο θα επιφέρει προβλήματα κοινωνικής συνοχής , ότι η στάση τους αυτή προκαλεί δικαιολογημένα στο κοινό αίσθημα των κατοίκων θλίψη και απορία. Είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτο να εξομοιώνουν 20.000 νομοταγείς πολίτες με 100 μεγαλοπαράνομους, γνωστούς-άγνωστους, οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν "αγαστή"  συνεργασία με επίορκους αστυνομικούς.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στις λίγες φωνές που υπάρχουν στην περιοχή και που τη θέλουν περιχαρακωμένη και απομονωμένη από τον υπόλοιπο Νομό, έρχονται να προστεθούν και οι φωνές των συγκεκριμένων ανθρώπων. Πρέπει κάποιοι να γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Μυλοποτάμου, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, θέλει την συνένωση με άλλους όμορους Δήμους.

     Είναι λυπηρό το γεγονός ότι μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο έχουν ταυτόσημες απόψεις για το μέλλον του Μυλοποτάμου με τους Βαρόνους της περιοχής. Πρέπει όμως να έχουν υπόψη τους ότι τα προβλήματα της περιοχής είναι και προβλήματα συνολικά του Νομού, εκτός και αν έχουν μπει και αυτοί στη λογική κάποιων φαντασμάτων που προσπαθούν εδώ και χρόνια να πείσουν ότι τα σύνορα του Ρεθύμνου σταματούν εκεί που αρχίζουν του Μυλοποτάμου.

     Ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ εκφράζω την πλήρη αντίθεσή μου σ? αυτό το πολιτικό έγκλημα που διαπράττεται στο Νομό. Η συγκεκριμένη χωροθέτηση δεν έχει καμιά σχέση , ούτε με την ανάπτυξη , ούτε με τη φιλοσοφία του Σχεδίου "Καλλικράτης" . Είναι μια πρόταση που κάποιοι (;) έθεσαν εκβιαστικά και κάποιοι (;) άλλοι υπέκυψαν. Όλοι τους βέβαια για ιδιοτελείς λόγους ...

* Ο κ. ΧΝΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 
είναι μέλος της
Ν .Ε. ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία