Εταιρική κοινωνική ευθύνη από την ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ

Εκτύπωση

Εταιρική κοινωνική ευθύνη από την ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ

  • Εκστρατεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τη «σωστή διατροφή και υγεία» με πολλές καινοτομίες από την Creta Farm

4/5/10

Η CretaFarm δίνει το "παρών" σε σειρά ενεργειών για την προώθηση της αντικατάστασης του ζωικού λίπους με το ελαιόλαδο, ως μέρος μίας ισορροπημένης διατροφής που συμβάλει στην καλύτερη υγεία, με πρώτη πρωτοβουλία τη συμμετοχή της στο 25ο Διεθνές Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας.

H εταιρία, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για επιχειρηματική δραστηριότητα που συμβάλει στην υιοθέτηση μίας υγιεινής διατροφής και στηρίζοντας έμπρακτα την πρωτοβουλία της ιατρικής κοινότητας ως προς την εκπαίδευση και διάδοση της συμβολής της υγιεινής διατροφής στην πρόληψη των σύγχρονων ασθενειών και χρόνιων νοσημάτων, προχώρησε στο σχεδιασμό ενός  ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2010.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού για τη διατροφική αξία του ελαιόλαδου και την ευεργετική του δράση στην ανθρώπινη υγεία όταν αντικαταστήσει το ζωικό λίπος στη διατροφή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά από πρωτοβουλίες, όπως συμμετοχή σε ιατρικά συνέδρια, διαφημιστική καμπάνια και το λανσάρισμα καινοτόμων προϊόντων που συμβάλουν σε μία ισορροπημένη υγιεινή διατροφή.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συμμετείχε στο 25ο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, το οποίο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Το συνέδριο εστίασε στην ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας σχετικά με τις ουσιαστικές εξελίξεις της έρευνας και της κλινικής πράξης στον τομέα της καρδιολογίας, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής όπως είναι η μεσογειακή, στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις διατροφικές αξίες του ελαιόλαδου, όπου διεθνώς αναγνωρισμένοι εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό επαίνεσαν την καινοτομική πρωτοβουλία της Creta Farm, η οποία, με τη σειρά προϊόντων Εν Ελλάδι, και με την υποκατάσταση κορεσμένου (ζωικό) λίπους με παρθένο, κρητικό ελαιόλαδο, εφαρμόζει τις αξίες της μεσογειακής διατροφής στα προϊόντα της.

Η πρωτοβουλία αυτή απέσπασε τα θετικά σχόλια του Διευθυντή του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ., Καθηγητή κυρίου Παύλου  Τούτουζα, ο οποίος υπογράμμισε: CretaFarmκαινοτόμων προϊόντων θρεπτικής αξίας, πρέπει να έχουν την υποστήριξη της διεθνούς ιατρικής κοινότητας, για την οποία κάθε επωφελής καινοτομία, στον ευαίσθητο τομέα της διατροφής αποτελεί ακόμα ένα σκαλοπάτι στη δημιουργία γερών βάσεων προς τη διαφύλαξη της υγείας». «Η συμβολή μίας από τις διεθνώς αναγνωρισμένες ελληνικές εταιρείες του κλάδου της βιομηχανίας τροφίμων στην ισορροπημένη διατροφή, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η δημιουργία και προώθηση από τη

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά για την είσοδο της Creta Farm στην Ισπανική αγορά έγινε από τον κύριο Ramon Estruch, συντονιστής της σημαντικής ισπανικής μελέτης PREDIMED, ο οποίος, στο πλαίσιο της ομιλίας του για την επίδραση της μεσογειακής διατροφής και του ελαιόλαδου στο σωματικό βάρος, ανέφερε: «Η πρόσφατη επέκταση της Creta Farm στην Ισπανική αγορά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, εφόσον αναδεικνύει μία γενικότερη τάση της χώρας προς πιο υγιεινά προϊόντα και, εν καιρώ, συμβάλει στην περαιτέρω υιοθέτηση μίας σωστής μεσογειακής διατροφής στη χώρα».

____________________________________________________

Πληροφορίες για την CretaFarm

Η Creta Farm, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε από την Κρήτη, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο όμιλο επιχειρήσεων κρέατος και αλλαντικών στην Ελλάδα. Παράλληλα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Αμερικανική αγορά, ενώ έχει κατοχυρώσει πατέντα ευρεσιτεχνίας για τα προϊόντα της σε 90 χώρες. Στόχος της Creta Farm είναι να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή παράγοντας καινοτόμα προϊόντα που ενισχύουν το προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Περισσότερες Πληροφορίες
V + O Communication 
Σάντυ Κούκουρα
Account Manager
Τηλ. : 210 7249 000
sk@vando.gr


 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία