Διπλή δικαίωση για τη CretaFarm.

Εκτύπωση

Διπλή δικαίωση για τη CretaFarm.

  • Έρευνες από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Ρεθύμνου και τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης επιβεβαιώνουν την καθαρότητα της θαλάσσιας περιοχής γύρω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ενώ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διαψεύδει κατηγορηματικά την πραγματοποίηση έρευνας του ιδρύματος για την ποιότητα των προϊόντων της.
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: ...ποτέ δεν διεξήγαγε καμία έρευνα και ούτε βέβαια εξέδωσε καμία ανακοίνωση για προιόντα της εταιρείας

3/5/10

H Creta Farm παρουσίασε προ ημερών σε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ, τις εξελίξεις όσον αφορά στο περιβάλλον και στη καινοτομία των προϊόντων της, δίνοντας ηχηρή απάντηση σε όσους επιθυμούν να πλήξουν την εταιρεία με πρόσφατες αβάσιμες αιτιάσεις. Στην συνέντευξη αυτή παρουσίασαν τις θέσεις της εταιρίας οι κ.κ. Εμμανουήλ & Κωνσταντίνος Δομαζάκης, πρόεδρος & αντιπρόεδρος της αλλαντοβιομηχανίας αντίστοιχα.

Όσον αφορά στη περιβαλλοντική ευαισθησία και τον σεβασμό της εταιρείας στην τοπική κοινωνία, τα αποτελέσματα αναλύσεων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Ρεθύμνου επί της θαλάσσιας περιοχής Λατζιμά, γύρω από την χοιροτροφική μονάδα της εταιρείας, δικαίωσαν τη θέση της Creta Farm, χαρακτηρίζοντας τη θάλασσα καθαρή και απολύτως κατάλληλη για κολύμβηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλύσεις έγιναν κατόπιν αιτήματος της Creta Farm και το επιστημονικό αυτό συμπέρασμα από την αρμόδια αρχή του κράτους, επιβεβαίωσε οριστικά τις αναλύσεις που είχαν προηγηθεί από τα αρμόδια τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

O Εμμανουήλ Δομαζάκης, Πρόεδρος της Creta Farm, έδωσε έμφαση στο στοιχείο της καινοτομίας και σε αυτόν τον τομέα: «Έχουμε κάνει μία σειρά επενδύσεων οι οποίες αναδεικνύουν ότι η περιβαλλοντική πολιτική της εταιρείας δεν περιορίζεται απλά στην εφαρμογή των απαιτούμενων ρυθμίσεων από την πολιτεία. Επενδύουμε σε υποδομές για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και προσπαθούμε διαρκώς να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας. Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία μας για να διαφυλάξουμε τον τόπο μας είναι η διεξαγωγή μόνιμων ελέγχων, μηνιαίως, από το τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, τα αποτελέσματα των οποίων θα αναρτώνται στο διαδίκτυο. ».

Στον προϊοντικό τομέα, η πρόσφατη απάντηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι ποτέ δεν διεξήγαγε καμία έρευνα και ούτε βέβαια εξέδωσε καμία ανακοίνωση για προιόντα της εταιρείας έκλεισε ένα θλιβερό κύκλο προσπάθειας δυσφήμησης της κρητικής εταιρείας.
Αφορμή η απρόκλητη επίθεση από συγκεκριμένα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης προς τα προϊόντα της σειράς "Εν Ελλάδι".
Αποδείχθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι οι αιτιάσεις ότι τα καινοτόμα προϊόντα Εν Ελλάδι, όπου έχει πραγματοποιηθεί η μέγιστη δυνατή υποκατάσταση του ζωικού λίπους με αγνό, παρθένο κρητικό ελαιόλαδο, δεν διέφεραν από τα υπόλοιπα αλλαντικά, ήταν αβάσιμα ψεύδη.

Όπως σημειώνει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Creta Farm: «Οι πρόσφατες εξελίξεις αποτελούν ένα ισχυρό ράπισμα στον
αθέμιτο ανταγωνισμό  που πηγάζει από ανησυχία για την ραγδαία ανάπτυξη και αποδοχή των καινοτόμων προιόντων μας. Όσα λέμε και όσα πρεσβεύουμε, βασίζονται σε αληθινά στοιχεία.
Γι αυτό και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις, όποιες κι αν είναι, απ?οπου κι αν προέρχονται, με όχημα την καινοτομία και με αφοσίωση στο όραμά μας για προσφορά γευστικών και υγιεινών λύσεων στο καταναλωτικό κοινό
 ». 
Με αυτό το σκεπτικό ο κ. Κων. Δομαζάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η φημολογία περί του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου να προήλθε από συγκεκριμένη γραμμή του ανταγωνισμού.
Σε επιδημία που τείνει να λάβει ανεξέλεκτες διαστάσεις οδηγήται η κατάστασης αφού Πανεπιστημιακοί καθηγητές με πελατειακές σχέσεις με συγκεκριμένα επιχειρηματικά κέντρα, σχηματίζουν στημένες έρευνες κατά το δοκούν και επικαλούμενοι τα ονόματα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας όπου εργάζονται, εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα υπερ του ενός ή του άλλου επιχειρηματία.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα με το Αριστοτέλειο. Αλλο πράγμα η θέση ενός εκ των εκατοντάδων καθηγητών ενός ιδρύματος και άλλο να λέμε ότι το τάδε βαρύγδουπο όνομα ενός ιδρύματος αποφάνθηκε, παρασέρνοντας τη κοινή γνώμη προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση.
Είναι ένα ζήτημα που η πολιτεία καθώς και οι πρυτανείες θα πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη μιας τα αδικήματα είναι και ποινικώς κολάσιμα.

Αυτά και ας προσέχουμε για να έχουμε!

Με τσι γειές μας ...


 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία