"Πόλεμος" γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας με εκατοντάδες πιστωστές

Εκτύπωση

"Πόλεμος" γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας με εκατοντάδες πιστωστές

  • Οφειλές ύψους εκατό και πλέον εκατομμυρίων ευρώ, το "Μήλον της Έριδος"

1/5/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Τέσσερις συντάκτες δημοσιογράφοι, 2 ρεπόρτερ, η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ σε συνεργασία με 2 Αθηναϊκές μεγάλες εφημερίδες και ένα τηλεοπτικό μέσο, εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι, δεκάδες πιστωτές και δικηγόροι επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε ένα αγώνα λεπτό προς λεπτό με σκοπό την διασφάλιση των ανεξόφλητων συμβατικών υποχρεώσεων των ανωτέρω (εργαζομένων & πιστωτών).

Από την άλλη μεριά του ρινγκ, γνωστή - μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα με μονάδες και στη Κρήτη, σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο ούτως ώστε να συζητηθεί ενώπιον συγκεκριμένης δικαστικής αρχής την Τετάρτη 5 Μαΐου, το αίτημα της ξενοδ. αλυσίδας  περί υπαγωγής της στο άρθρο 99, με το οποίο θα της εξασφαλίσει με απλά λόγια το πάγωμα των υποχρεώσεών της προς τους πιστωτές για δύο περίπου χρόνια.

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με την διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρίας με σκοπό την αποσαφήνιση των θέσεών της σχετικά με τις προθέσεις της αλυσίδας, όσων αφορά την άμεση τακτοποίηση ή διακανονισμό των υποχρεώσεών της.

Λάβαμε την διαβεβαίωση ότι την Δευτέρα 3 Μαΐου η διοίκηση θα επικοινωνήσει μαζί μας και πάλι με σκοπό να μας δώσει εκείνα τα στοιχεία τα οποία τυχόν θα πείσουν τους εκατοντάδες εναγόμενους να μην προβούν στις δυναμικές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τις προσεχείς 4 ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή τα χρέη ανέρχονται σε πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ, η περίπτωση κρίνεται ως είναι λίαν σοβαρή , ενώ υπάρχει το «καυτό» σενάριο περί ροκανίσματος του χρόνου με σκοπό να φτάσει «αδιατάραχτη» η ιδιοκτήτρια εταιρία στις 5 Μαΐου στα δικαστήρια για την εκδίκαση των υπόθεσής της αναμένοντας την θετική έκβαση που θα την απαλλάξει από την στενωπό κάνοντας χρήση των ευεργετικών παραγράφων του άρθρου 99, βάζοντας όμως ταυτόχρονα εκατοντάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις σε δεινή ίσως και τραγική θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσιογραφική ομάδα της Ρ.Α. έχει ασχοληθεί επί τριμήνου και έχει έτοιμο εκτενές ρεπορτάζ «κόλαφο» στο οποίο παρουσιάζονται με πάσα λεπτομέρεια όλα εκείνα τα στοιχεία που αφορούν πλειστηριασμούς, αγωγές, κατασχέσεις, ασφαλιστικά μέτρα. Και δημόσιοι λειτουργοί στο στόχαστρο, καθόσον η εταιρία έχει ευεργετηθεί πολλάκις από συγκεκριμένους φορείς, υπερπηδώντας ανυπέρβλητα για τον απλό πολίτη, εμπόδια! Είναι σαφές ότι ο Έλληνας φορολογούμενος έχει έμμεσα ζημιωθεί από τις πρακτικές αυτές.
Επίσης σωρεία άλλων παρεμφερή καταλυτικών δικονομικών υποθέσεων, παρουσιάζουν στο ρεπορτάζ που θα ακολουθήσει, την τραγική εικόνα στην οποία έχουν περιέλθει όλοι αυτοί που σήμερα βρίσκονται σε δυσμενή θέση απόρροια του μηχανισμού «παγώματος οφειλών» που έστησε  η ξενοδοχειακή εταιρία εις βάρος τους.
 

Την Δευτέρα 3 Μαΐου λοιπόν η μαγική ημερομηνία, που θα πρέπει η εν λόγω εταιρία να μας καταθέσει εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα της δώσουν το «πράσινο φως» για την συνέχιση των προσπαθειών της με στόχο την ομαλή λειτουργία των πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων της και στην Κρήτη.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία