Εν πρώτοις σύμφωνη η Όγλα με το νέο χωροταξικό στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Εν πρώτοις σύμφωνη η Όγλα με το νέο χωροταξικό στο Ρέθυμνο
 

  • "θα ακούσουμε με σεβασμό και τη θέση των τοπικών κοινωνιών"

29/4/10

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Καλλικράτης», προέβη στην εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση μετά από παλινδρομήσεις, αναποφασιστικότητα που διήρκεσε πάνω από τέσσερις μήνες και μέσα από διαβούλευση, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει διεξαχθεί επί της ουσίας, ανακοίνωσε το επίσημο σχέδιο της για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, γνωστή ως «Καλλικράτης».

Έχω επανειλημμένως τονίσει, ότι ο τομέας της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει ανάγκη από ριζικές αλλαγές. Από ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα μεταρρύθμισης, το οποίο θα δημιουργήσει αναπτυξιακή προοπτική για ολόκληρη τη χώρα με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που παρουσιάζουν οι τοπικές κοινωνίες.
Στο πλαίσιο αυτό θα εξετάσουμε τις προτάσεις του αρμόδιου Υπουργού για να αποφανθούμε λεπτομερώς, επισημαίνοντας, ότι για ακόμα μία φορά ακούσαμε πολλές υποσχέσεις, για τις οποίες εκφράζουμε τον προβληματισμό μας ως προς την ικανότητα της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της.

Σε ό,τι αφορά τη νέα χωροταξική οργάνωση του νομού μας, είχα επίσης δηλώσει, ότι τα σενάρια περί ενός ή δύο δήμων, κινούνταν εκτός τόπου και εκτός χρόνου και δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές αναπτυξιακές ανάγκες του νομού μας, προτείνοντας μάλιστα τρεις ή τέσσερις δήμους με εξέταση της ειδικής περίπτωσης των Ανωγείων.
Ο σχεδιασμός των νέων δήμων για το Νομό Ρεθύμνου, πιστεύω ότι κινείται σε πνεύμα ρεαλιστικό αφού ακολουθεί την πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είχε γίνει γνωστή από το 2007 και είχε προταθεί και από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση θα ακούσουμε με σεβασμό και τη θέση των τοπικών κοινωνιών, με στόχο την διαμόρφωση των κατά το δυνατό καλύτερων συνθηκών λειτουργίας των νέων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Νομό μας.»

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία