Απεργιακό τοπίο και πάλι την ερχόμενη εβδομάδα

Εκτύπωση

Απεργιακό τοπίο και πάλι την ερχόμενη εβδομάδα
 

  • Ταυτόχρονα με την κατάθεση του σχεδίου "Καλλικράτης"

23/4/10

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις προανήγγειλαν η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, που αντιδρούν στα επώδυνα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συνεδριάζει στα γραφεία, με θέμα «τη συνέχιση της απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με άμεση κλιμάκωση των αγώνων».

Παράλληλα, ακινητοποιημένα στο λιμάνι του Πειραιά, θα παραμείνουν και πάλι στις 26 Απριλίου, όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε την κάθοδο των Ελλήνων ναυτικών σε 24ωρη απεργία, με κύριο αίτημα τη μη άρση του καμποτάζ.

Επίσης, η ΠΝΟ αποφάσισε 24ωρη απεργία το Σάββατο 1η Μαΐου, για όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, συμμετέχοντας στη γενική εργατική απεργία της Πρωτομαγιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΝΟ τονίζει ότι «απορρίπτει στο σύνολό τους τις εξαγγελίες και δηλώσεις του πρωθυπουργού και ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνιστούν την πρώτη απάντηση των Ελλήνων ναυτικών στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται».

Επίσης, χειρόφρενο τραβάνε την Τρίτη από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω στάσης εργασίας για τη γενική συνέλευση των εργαζομένων.
« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία