Λαμπίρης προς Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Ερώτηση στους Υπουργούς  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και  Οικονομίας & Οικονομικών κατέθεσε  σήμερα 9.01.09 ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ  Ρεθύμνου, καθηγητής Ηλίας Λαμπίρης, σχετικά με την επέκταση του  Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Η ερώτηση του κ. Λαμπίρη αναφέρει συγκεκριμένα  τα εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς

           Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  και             

        Οικονομίας και Οικονομικών

 

ΘΕΜΑ: Επέκταση Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου
          Ρεθύμνου

                  

Το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου, το οποίο αποτελεί το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στον Νομό, λειτουργεί με πολλά προβλήματα. Η κατάσταση τα τελευταία χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση, παραμένει στάσιμη.
Τα περισσότερα τμήματα υπολειτουργούν και το προσωπικό εργάζεται υπό δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.
Στο επίπεδο της κτιριακής υποδομής, η κατάσταση είναι επίσης προβληματική. Ο αριθμός των ανεπτυγμένων κλινών του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου είναι ο χαμηλότερος της Κρήτης.

Συγκεκριμένα στον Νομό Ρεθύμνου υπάρχουν λιγότερες από 200  νοσοκομειακές κλίνες, όταν στα Χανιά υπάρχουν 470, στον Νομό Ηρακλείου περίπου 1.200 και στον Νομό Λασιθίου ξεπερνούν οριακά τις 300.
Η επέκταση του Νοσοκομείου που είναι σε εξέλιξη αποτελεί τη μοναδική άμεση λύση, που σίγουρα θα ανακουφίσει αλλά και θα ενισχύσει την υπάρχουσα λειτουργία του.
Όμως πρόσφατα υπήρξε εμπλοκή στο έργο της επέκτασης και διακόπηκαν οι εργασίες από τον ανάδοχο εργολάβο, λόγω της μη καταβολής του ποσού, που αντιστοιχεί στη συμμετοχή του Δημοσίου.
Το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν υπέβαλε στον δικαιούχο ανάδοχο τις οφειλόμενες πιστώσεις, που ανέρχονταν σε 660.000 ευρώ, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραταθεί κατά πολύ το χρονικό διάστημα έως ότου λειτουργήσει το νέο κτίριο.
Σας υπενθυμίζω ότι υπήρχαν δεσμεύσεις ότι η μονάδα αυτή επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2008.  Η λειτουργία της μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2008, στη συνέχεια για το τέλος του 2008, ενώ τώρα μαθαίνουμε ότι σταμάτησαν οι εργασίες.
Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και επισημαίνει ότι τώρα πλέον απαιτείται άμεση εξασφάλιση από το Υπουργείο Υγείας και τη ΔΕΠΑΝΟΜ του ποσού που υπολείπεται για την αποπεράτωση του έργου.

Ερωτώνται  οι κ. Υπουργοί 

Τι προτίθενται να πράξουν και με ποιο χρονοδιάγραμμα προκειμένου να διατεθούν άμεσα οι πιστώσεις για την αποπεράτωση του κτιρίου επέκτασης του νοσοκομείου Ρεθύμνου;

                                                                                                                            9.1.09

Ο ερωτών βουλευτής

Ηλίας Ε. Λαμπίρης


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία