Και νέα αναβολή για το σχέδιο Καλλικράτη

Εκτύπωση
Και νέα αναβολή για το σχέδιο  Καλλικράτη
  • Την Τρίτη 27 Απριλίου "κλειδώνει" η παρουσίαση του χωροταξικού
  • Ο Δήμαρχος Συβρίτου χθες στο Πρωινό Δελτίο για τον Καλλικράτη

22/4/10

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης έρχεται η τελική πρόταση για τον «Καλλικράτη» και ως τότε Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Εσωτερικών δίνουν αγώνα δρόμου για την τακτοποίηση των τελευταίων αλλά κρίσιμων εκκρεμοτήτων.

Παράλληλα όμως βουλευτές της συμπολίτευσης, οι οποίοι γνωρίζουν τις αντιδράσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες, σημειώνουν ότι θα πρέπει να αναμένεται και κορύφωση των αντιδράσεων και της αντιπαράθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε εξαιρετικά δυσχερής η επίλυση της εξίσωσης που έχει ως σταθερά τους έξι δήμους ανά νομό, ενώ τοπικιστικές αντιδράσεις και διαφορές είναι καταγεγραμμένες σε πολλούς νομούς (Ηράκλειο-Ρέθυμνο, Ημαθία, Ηλεία, Μεσσηνία, Κοζάνη κ.ά.).

Το νέο στοιχείο που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι το να μετατραπεί ο «Καλλικράτης» σε αφορμή για την εκδήλωση αντικυβερνητικών αντιδράσεων, με φόντο την οικονομική κρίση και κίνδυνο ανεξέλεγκτης εξάπλωσης. Ενα άλλο πεδίο ανησυχίας είναι η εκδήλωση της λαϊκής δυσαρέσκειας κατά της κυβέρνησης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.

Πάντως οι αντιδράσεις αναμένονται ηχηρές και σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με όσα μας είπε χθες ο Δήμαρχος Συβρίτου κ. Μιχάλης Πετρακάκης στο "Πρωινό Δελτίο", που ήταν καλεσμένος στο studio του Μελωδία FM. Ο κ. Πετρακάκης εμφανίστηκε να επιμένει στη θέση ο Δήμος Συβρίτου να παραμείνει με τον Δήμο Κουρητών ως ένας Δήμος Αμαρίου (ως η πρώην Επαρχία) και δήλωσε ότι αυτό έχει αποφασισθεί από σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες και των δύο δήμων.

« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία