ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2010»

Εκτύπωση

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2010»

  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

21/4/10

Με εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων σε αρχαιολογικούς χώρους ξεκίνησαν οι Μινωικές Γιορτές 2010 που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου,  το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου  και την  Ε.Π.Φ.Α.Ν.Η. Οι Μινωικές Γιορτές έγιναν θεσμός για το νομό, μετά και τη μεγάλη απήχηση που είχαν στον μαθητικό κόσμο τα δύο προηγούμενα χρόνια. Σκοπός της διοργάνωσης, που θα διαρκέσει έως τις 21 Μαΐου, είναι η καλλιέργεια, ανάδειξη και προβολή των πολιτιστικών αξιών και του αθλητικού ιδεώδους στους μαθητές των σχολείων του νομού Ηρακλείου.

Μέσα από επιλεγμένες εκδηλώσεις και δράσεις στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν οι μαθητές, τους δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν με τις δικές τους δυνάμεις, τη δική τους φαντασία και  δημιουργικότητα. Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία τόσο στους μαθητές, όσο και στους δασκάλους τους, μέσα από μια μορφή βιωματικής εκπαίδευσης, να ενημερωθούν και να έρθουν σε επαφή με την ιστορική εξέλιξη του τόπου μας. Στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές, να βιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες που εξελίσσονται σε ένα κλίμα συνεργασίας, δημιουργίας και ευγενούς άμιλλας .

Το φετινό πρόγραμμα των Μινωικών Γιορτών περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων σε αρχαιολογικούς χώρους, με την εθελοντική προσφορά του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης ? Σαντορίνης,  θεατρικά δρώμενα στα ειδικά σχολεία και αθλητικούς αγώνες στίβου και κολύμβησης.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των Μινωικών Γιορτών έχει ως εξής:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
(από 21 Απριλίου έως 21 Μαΐου):

Α) Εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων στους αρχαιολογικούς χώρους της Κνωσού, της Φαιστού και της Γόρτυνας.

Β) Ξενάγηση εκπαιδευτικών στους αρχαιολογικούς χώρους της Φαιστού και της Γόρτυνας (ημέρα Σάββατο)

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ                                
(από 26 Απριλίου έως 14 Μαΐου):

Παρουσίαση θεατρικών δρώμενων σε σχολεία ειδικής αγωγής.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

ΣΤΙΒΟΣ

Οι αγώνες στίβου θα διεξαχθούν :

  • Στις Μοίρες για τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής Μεσσαράς
  • Στο Ηράκλειο για τα σχολεία των υπόλοιπων Δήμων του νομού

Τα σχολεία θα πραγματοποιούν εκπαιδευτική επίσκεψη τις ημέρες των αγώνων στους χώρους των σταδίων, όπου εκτός από τα αγωνίσματα στίβου, θα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες διαγωνιστικού χαρακτήρα, αλλά και επαφής με άγνωστα αθλήματα, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές που θα έρθουν με τα σχολεία τους, όπως διαγωνισμός σουτ ποδοσφαίρου, διαγωνισμός σουτ σε μπασκέτα, διαγωνισμός τοξοβολίας  κ.α.

1.  ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΣΣΑΡΑΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Στάδιο των Μοιρών την Πέμπτη 13/5/2010.

2.  ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΩΝ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Στάδιο Ελευθερίας (Χανιώπορτα) την Τρίτη 18/05/2010.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τα αγωνίσματα της Κολύμβησης, θα διεξαχθούν στο Ε.Α.Κ.Η. (κολυμβητήριο) του Λίντο την Πέμπτη 06/05/2010.

 

« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία