Ερώτηση του κ. Κριτσωτάκη για το ΙΚΑ Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Ερώτηση του κ. Κριτσωτάκη για το ΙΚΑ Ρεθύμνου


21/4/10

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
αλλά και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα τη λειτουργία του ακτινολογικού στο Ι.Κ.Α. Ρεθύμνου απηύθυνε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης.

 

Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση στο Ι.Κ.Α. Ρεθύμνου που συνεχίζει να νοσεί, όπως και συνολικά το σύστημα υγείας, με σοβαρές ελλείψεις τόσο σε χώρους όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Αποτέλεσμα όλων αυτών των ελλείψεων, είναι η καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών  οι οποίοι επισκέπτονται τα ιατρεία.

Ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα υπάρχει στο ακτινολογικό, το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση ακτινολογικών εξετάσεων σε ιδιωτικές μονάδες, πράγμα που έχει μεγάλο κόστος για τους ασφαλισμένους. Μάλιστα, από τον Δεκέμβριο του 2007 έχουν κάνει αίτηση δύο ακτινολόγοι χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες διαδικασίες.

Ουσιαστικά το Ι.Κ.Α. Ρεθύμνου έχει εγκαταλειφθεί όπως και το Ε.Σ.Υ. συνολικά και η περίθαλψη των χιλιάδων ασφαλισμένων του ιδιωτικού τομέα, που ανήκουν στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας μας, είναι υποβαθμισμένη.

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.    Τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να λειτουργήσει επιτέλους το ακτινολογικό τμήμα και να σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α.;

2.    Πώς θα επισπεύσει το Υπουργείο την διαδικασία πρόσληψης ιατρού-ακτινολόγου;

3.    Προτίθεται να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών με το απαραίτητο προσωπικό και εντός ποιου χρονικού πλαισίου;


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία