ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ για την ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ στις 22 Απρίλη

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του  ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ για την ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ στις 22 Απρίλη


  • Αντίσταση στο «σφαγείο» του ΔΝΤ , στο Σύμφωνο Σταθερότητας και στα κυβερνητικά μέτρα

21/4/10

Οι πρώτες υποδείξεις των «τοποτηρητών» του ΔΝΤ άρχισαν να υιοθετούνται από την κυβέρνηση . Ο ιδιωτικός τομέας εισβάλλει στο «σκληρό πυρήνα» του Κράτους αφού ανατίθεται σε 5 μεγάλε λογιστικές εταιρείες ο έλεγχος των δαπανών του Δημοσίου και της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.
Έχει ανάψει το «πράσινο φως»   για νέα μέτρα-σοκ κατά των εργασιακών  και ασφαλιστικών   δικαιωμάτων  των εργαζομένων , για χιλιάδες απολύσεις στο  Δημόσιο , για ιδιωτικοποίηση όσων ΔΕΚΟ έχουν απομείνει , για δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων και στον ιδιωτικό τομέα , για οριστική κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους.

Η  «τρόικα» της δημοσιονομικής επικυριαρχίας ( ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας.  Η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να βάλει στους εργαζόμενους και στην κοινωνία τη «θηλειά » του ΔΝΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν , ξεπερνώντας το κλίμα  απογοήτευσης , μοιρολατρίας και απάθειας που έχουν καλλιεργήσει  μήνες τώρα η κυβέρνηση, οι «εμπειρογνώμονες» της αγοράς   και τα «καθεστωτικά»  ΜΜΕ.  Τους καλεί να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους .  Οι συλλογικοί αγώνες , οι ενωτικές κινητοποιήσεις , η ταξική συσπείρωση όλων των εργαζομένων είναι η μόνη λύση σήμερα.

Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση. Στη χρεοκοπία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Στην κατεδάφιση  της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Στην εκποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας .
Αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε βαθύτερη κρίση. Το μόνο που εξασφαλίζει αυτός ο δρόμος είναι τα κέρδη των τραπεζών , των βιομηχάνων , των εφοπλιστών , των μεγαλοεργολάβων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει αναλυτικές προτάσεις για μια ρεαλιστική πολιτική διεξόδου από την  κρίση . Για να ξεφύγουμε από την «παγίδα του χρέους» με όρους απασχόλησης, παραγωγικής και διοικητικής ανασυγκρότησης , με όρους αναδιανομής του πλούτου και αλλαγής του πελατειακού πολιτικού συστήματος. Τώρα όμως είναι η ώρα της αντίστασης για να μην περάσει η καταστροφική πολιτική που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο. Ο μόνος τρόπος να αποτραπούν είναι οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις. Ο λαός στους δρόμους. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι άνθρωποι, οι γυναίκες και άντρες, είναι ικανοί να εμποδίσουν όσα σχεδιάζονται εναντίον τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ  την ΠΕΜΠΤΗ  22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Απεργιακή συγκέντρωση 10,30πμ στο Εργατικό Κέντρο

  

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία