ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ με STAGE

Εκτύπωση

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ με STAGE

 

 

21/4/10

Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες συμβάσεις των 20.000 περίπου εργαζομένων με  stage
  , λήγουν στο τέλος του Ιουνίου 2010.  Η κυβέρνηση επιμένει στην απόφαση της απόλυσης όλων των αυτών των ανθρώπων , η πλειονότητα των οποίων κάλυπτε για χρόνια πάγιες και διαρκείς ανάγκες Υπηρεσιών του Δημοσίου με ελλειμματική στελέχωση.

Κάνεις δεν αμφιβάλλει ότι αυτή η απαράδεκτη και εκμεταλλευτική σχέση εργασίας πρέπει να καταργηθεί  . Το θέμα είναι ότι χιλιάδες  εργαζόμενοι που μέχρι τώρα ήταν όμηροι του πελατειακού πολιτικού συστήματος, θα βρεθούν στο δρόμο χωρίς αποζημίωση αλλά και χωρίς  αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους , αφού ως βασική προϋπόθεση για τον υπολογισμό της εργασιακής εμπειρίας  σε προσεχείς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ είναι η ασφαλιστική κάλυψη ( στο ΙΚΑ ή τον ΟΑΕΕ) που προφανώς δεν διαθέτουν  μιας και στα προγράμματα stage οι εργαζόμενοι ήταν ανασφάλιστοι !

Δυστυχώς η "επόμενη μέρα"  των stage δεν είναι ούτε η αξιοκρατία , ούτε η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων , ούτε η ορθολογική στελέχωση του Δημοσίου , αλλά η διατήρηση της ευνοιοκρατίας και της ημετεροκρατίας με άλλους όρους.

Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι να εμφανίσει προς τους «επιτηρητές» της ΕΕ και του ΔΝΤ την εικόνα περιστολής του Δημόσιου Τομέα , μείωσης των δαπανών και απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων.  Για το τι θα γίνει με τα κενά που θα δημιουργηθούν σε κρίσιμες Υπηρεσίες ( Νοσοκομεία , κοινωνικές δομές , ΟΤΑ , υπηρεσίες αλλοδαπών κλπ) κανείς δεν ασχολείται. Πάνω από όλα η «δημοσιονομική πειθαρχία» !

Ειδικά για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό  , η απομάκρυνση δεκάδων εργαζομένων με stage  θα επιδεινώσει δραματικά τη λειτουργία τμημάτων ζωτικής σημασίας ( νοσηλευτική υπηρεσία, εργαστήρια, ψυχιατρική περίθαλψη, φυσικοθεραπευτήριο, διοικητική υποστήριξη κλπ).

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων με stage  για :

1. αναγνώριση των συνεχών και αδιάλειπτων συμβάσεων τους ως συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και όχι ως συμβάσεων «μαθητείας» .

2. εξασφάλιση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους από την ημέρα υπογραφής των συμβάσεων

3. διατήρηση της προσαύξησης του 50% σε όσους έχουν εργασιακή εμπειρία συναφή με το αντικείμενο των προκηρυσσομένων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ

4. κατάργηση όλων των «ευέλικτων» μορφών εργασίας τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα .

Καλούμε τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας αλλά και όλη την τοπική κοινωνία να συμμετέχουν στο παγκρήτιο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Εργαζομένων με stage την Πέμπτη 6 Ιουνίου 6,30μμ στο Δημαρχείο .

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 26 Μάι 2018

Αρθρογραφία