Παρέμβαση του κ. Σκουλάκη για τον ΟΠΑΔ

Εκτύπωση

Παρέμβαση του κ. Σκουλάκη για τον ΟΠΑΔ


  • Μ. Σκουλάκης στη Βουλή: «Γραφειοκρατικά γρανάζια κωλυσιεργούν την ολοκλήρωση των προσλήψεων ελεγκτών ιατρών στον ΟΠΑΔ»

19/4/10
 

«Να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που δεν έχουν επιτρέψει έως σήμερα να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις ελεγκτών ιατρών-οδοντίατρων στον ΟΠΑΔ» ζήτησε σήμερα από την υφυπουργό Υγείας κ. Φ. Γεννηματά, ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, επίκαιρης ερώτησης για τα προβλήματα του ΟΠΑΔ.

 

«Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση και η παράταξή μας να κατηγορούνται για αναλγησία εξαιτίας ορισμένων γραφειοκρατών και ενώ έχει ήδη δοθεί θετική έγκριση των θέσεων του ιατρικού προσωπικού από τον ΑΣΕΠ, από τις 28 Ιανουαρίου 2010» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης, επιρρίπτοντας ευθύνες- εμμέσως πλην σαφώς - στο συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.

 

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης περιέγραψε στην αρμόδια υφυπουργό με μελανά χρώματα τη κατάσταση, με τις τεράστιες ουρές που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες στο παράρτημα του ΟΠΑΔ στα Χανιά και η οποία εκτονώθηκε μετά την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας για έλεγχο των βιβλιαρίων από νοσοκομειακούς γιατρούς, συμπληρώνοντας πως και σε όλη τη χώρα, 1,5 εκατ. ασφαλισμένοι του δημοσίου και 150 χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΤΥΔΚΥ ταλαιπωρούνται από αυτή τη κατάσταση.         

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης σημείωσε πως από αυτή τη καθυστέρηση των προσλήψεων των ελεγκτών ιατρών στον ΟΠΑΔ, δεν υπήρξε εξοικονόμηση αλλά αύξηση δαπανών προσθέτοντας πως είναι επιβεβλημένο να υπάρξει εξορθολογισμός δαπανών-τονίζοντας πως ο ίδιος είναι διατεθειμένος να συμβάλλει και να πιέσει με κάθε τρόπο προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.

 

Από την πλευρά της η κ. Γεννηματά ανέφερε πως «η ερώτηση του κ. Σκουλάκη θίγει ένα παρά πολύ σημαντικό ζήτημα και καταδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά το Υπουργείο Υγείας, τις μάχες που δίνει σε έναν σημαντικό οργανισμό, όπως είναι ο ΟΠΑΔ» ενώ ανακοίνωσε στο Σώμα πως «οι θέσεις για τους ελεγκτές γιατρούς και οδοντιάτρους του ΟΠΑΔ έχουν πάρει, ήδη, την έγκριση και την υπογραφή του συναρμόδιου Υπουργού Οικονομικών».
 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία