Αμαριώτικο Επιστημονικό Συνέδριο

Εκτύπωση

Αμαριώτικο Επιστημονικό Συνέδριο

                                                                  
19/4/10
του Σταύρου Φωτάκη 
                      

 

Αφορμή για να κάνω τούτη τη σύντομη αναφορά μου δόθηκε, με την ευκαιρία των επισκέψεων που πραγματοποίησα στους Άρχοντες του τόπου μας, ως Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής, τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Οι επισκέψεις πραγματοποιηθήκανε μαζί με τον Πρόεδρο της Ο.Ε, Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Γιάννη Βολανάκη,προκειμένου να τους ενημερώσομε προφορικά και γραπτά, για την πορεία του Συνεδρίου και να ζητήσομε την ηθική και υλική στήριξή τους.Αποξαρχής θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου, γιατί η ανταπόκριση για συνάντηση ήτανε από όλους άμεση και θετική,παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις τους.

Την Τετάρτη 7 Απριλίου στη 1μ.μ συναντηθήκαμε στο Ηράκλειο, με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ.Αθανάσιο Καρούντζο,ο οποίος παρά το φόρτο εργασίας του λόγω των τελευταίων εξελίξεων με το σχέδιο «Καλλικράτης», μας δέχτηκε εγκάρδια στο γραφείο του και ομολογουμένως η όλη συζήτηση ήτανε πολύ θετική.

Την επομένη 8 Απριλίου οι συναντήσεις μας ήτανε αρκετές.Ξεκινήσαμε πρωί-πρωί και επισκευτήκαμε κατ?αρχήν τους Αμαριώτες Δημάρχους: Κουρήτων κ.Στέφανο Σημαντήρα και Συβρίτου κ. Μιχάλη Πετρακάκη.Και οι δύο αφού ενημερωθήκανε λεπτομερώς, αποδεχτήκανε πλήρως τα αιτήματά μας,αντιλαμβανόμενοι ως εκπαιδευτικοί την πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται,για την αναζήτηση και ανάδειξη επιστημονικών ερευνών που αφορούν την Επαρχία Αμαρίου.

Στη συνέχεια συναντηθήκαμε στη 1 μ.μ της ίδιας ημέρας, με τον Νομάρχη Ρεθύμνου κ.Γιώργη Παπαδάκη.Είναι γνωστή η ευαισθησία του κ. Νομάρχη σε θέματα ανάδειξης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς,γιαυτό και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην προσπάθειά μας,ώστε να εκπληρώσομε με επιτυχία την αποστολή μας.

Οι επισκέψεις μας ολοκληρωθήκανε στις 3 μ.μ της ίδιας ημέρας, στον Πρόεδρο της ΑΜΑΡΙ Α.Ε κ. Νίκο Κραουνάκη,που και εκείνος μας δήλωσε πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει,ώστε το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί με επιτυχία.Είχε προηγηθεί επίσης συνάντησή μου στις 11 Απριλίου, με τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο Λάμπης,Συβρίτου και Σφακίων κ.κ.Ειρηναίο,ο οποίος εκτός από την ευλογία του δήλωσε πως θα είναι δίπλα στα βήματά μας.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου τους ευχαριστώ όλους για την κατανόηση και την θετική ανταπόκρισή τους. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία