48ωρη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών 21/22 Απριλίου

Εκτύπωση

48ωρη πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών 21/22 Απριλίου

 

19/4/10

Με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών ( ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρυχθεί 48ωρη πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία και τα ΚΥ όλης της χώρας την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Απριλίου. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στις πληρωμές των εφημεριών  και τις σχεδιαζόμενες περικοπές στα προγράμματα εφημερίας , για την καθυστέρηση των προσλήψεων , για την καταστρατήγηση της κλαδικής συμφωνίας και τη γενικότερη  εγκατάλειψη του ΕΣΥ . 

Κεντρικό αίτημα της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών είναι : «να μην πληρώσει την κρίση η δημόσια περίθαλψη» .

Οι τεράστιες ελλείψεις των νοσοκομείων σε υποδομές, εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, απογοητεύουν τους εργαζόμενους και ταλαιπωρούν τους πολίτες .  Η οικονομική κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση . Το  αντίθετο μάλιστα , επιβάλλει την γενναία ενίσχυση των νοσοκομείων και των ΚΥ με πόρους και προσωπικό για να αντιμετωπιστεί  η αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών δημόσιας περίθαλψης  αυτής της περιόδου , ακριβώς λόγω της αύξησης των πολιτών  που δεν έχουν άλλη επιλογή από αυτό το προβληματικό αλλά αναντικατάστατο ΕΣΥ. 
 

ΟΙ νοσοκομειακοί γιατροί του Ρεθύμνου σε νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 20/4 θα συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους , σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις και την ΟΕΝΓΕ , με στόχο πάντα  την  αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης και την επίλυση  των μειζόνων προβλημάτων του Νοσοκομείου.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία