Εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων από το ΠΑΜΕ

Εκτύπωση

Εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων από το ΠΑΜΕ

16/4/10

Να απαντήσουμε αποφασιστικά στο εξελισσόμενο σχέδιο σφαγιασμού ΟΛΩΝ των εργασιακών  μας δικαιωμάτων, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, το ΛΑΟΣ, την ΕΕ και την εργοδοσία.

Μετά το νόμο της φοροληστείας του λαού, ακολουθεί η πλήρης ανατροπή και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων ενώ ακολουθεί η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας και η διαμόρφωση καθεστώτος απέραντης εργασιακής γαλέρας, η απελευθέρωση των απολύσεων, η πλήρης υποταγή της παιδείας και υγείας στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει νάχουν καθαρό πως τα δημόσια ταμεία άδειασαν «νόμιμα» και «ντάλα μεσημέρι» στα σεντούκια της πλουτοκρατίας με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τα λεφτά όχι μόνο δεν χάθηκαν όπως προκλητικά καμώνεται ο πρωθυπουργός αλλά μοστράρουν στο ενεργητικό και τους ισολογισμούς των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών.

Σήμερα παίρνουν δάνεια με ΕΝΕΧΥΡΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ, για να τροφοδοτήσουν τα ίδια πάλι σεντούκια, με νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, στο όνομα των επενδύσεων και της κερδοφορίας των καπιταλ(η)στών.  Στους εργαζόμενους έρχεται μόνο ο βαρύς λογαριασμός. Σε 3 χρόνια που θα λήγουν τα σημερινά δάνεια, τα αδιέξοδα θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, κι ενώ είναι ολοφάνερη ανάγκη ο ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, η ΠΑΣΚΕ, Η ΔΑΚΕ, η Αυτόνομη Παρέμβαση έχουν μετατρέψει τη ΓΣΕΕ αλλά και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑ της εργατικής τάξης που την κρατά σφιχτοδεμένη για να μπορεί η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία να λεηλατεί τα δικαιώματά της και να την οδηγεί στην εξαθλίωση.. Νάναι σίγουροι πως οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται «άκλαυτοι να πάνε». Θα τους προσπεράσουν οριστικά και αμετάκλητα και θα οργανώσουν τον αγώνα τους  για την υπεράσπιση της ζωής και των παιδιών τους.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τα ΔΣ των Συνδικάτων, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να δώσουν με πείσμα, μαχητικά, με αποφασιστικότητα τη μάχη της 48ωρης απεργίας στις 21 και 22 Απρίλη, απαντώντας σε εργοδότες, κυβέρνηση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση και χώρο εργασίας, ανεξάρτητα από ιδιαίτερες αντιλήψεις και προβλήματα μπορούν να συσπειρωθούν γύρω από 4 βασικούς άξονες πάλης.

  • Να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Να υπογραφούν άμεσα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις (1.400ευρώ βασικός μισθός).
  • Να απαγορευτούν άμεσα οι απολύσεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων (επίδομα ανεργίας 1.150ευρώ σε όλους, χωρίς όρους και πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, κ.ά.). 

Το ΠΑΜΕ στα πλαίσια των διήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων στις 21 Απρίλη θα προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό της εφορίας, αντιδρώντας έτσι στην άγρια φοροεπιδρομή σε βάρος των εργαζομένων και του λαού γενικότερα. Θα προβάλει ιδιαίτερα το αίτημα της επαναφοράς της φορολογίας του κεφαλαίου στο 45% και της κατάργησης ΟΛΩΝ των φοροαπαλλαγών που του πρόσφεραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρούς επαγγελματίες και φτωχούς αγρότες να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη, 22 Απρίλη στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο.

Έρχεται η ώρα για να αρχίσει ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία