1ος διεθνής αθλητικός αγώνας αντοχής «Psiloritis Race»

Εκτύπωση

1ος διεθνής αθλητικός αγώνας αντοχής «Psiloritis Race»

15/4/10

H νεοσυσταθείσα μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αγώνας Ψηλορείτη» διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, τον 1ο διεθνή αθλητικό αγώνα αντοχής με την επωνυμία «Psiloritis Race» (P.S.) με τη συμμετοχή 250 περίπου αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο διεθνής αγώνας βουνού Psiloritis Race, εκτός από τη μοναδικότητα της Ορεινής Κρήτης και τη συναρπαστικότητα που προσφέρει ένα μοναδικό ορεινό άθλημα αντοχής και περιπέτειας μαζί, στοχεύει να προσελκύσει αλλά και να αναδείξει έλληνες και ξένους αθλητές που αφοσιώνονται στο ορεινό τρέξιμο, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός επίπονου αγώνα διάρκειας οκτώ περίπου ωρών. Γι? αυτό και οι αθλητές που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον Psiloritis Race (P.R.) θα εφαρμόσουν τη φιλοσοφία της ημιαυτονομίας, μεταφέροντας ελάχιστο υποχρεωτικό εξοπλισμό που θα τους προσφέρει τόσο ασφάλεια όσο και αυτάρκεια στη διάρκεια του αγώνα, παρά τη συστηματική και σε τακτά χρονικά διαστήματα τροφοδοσία της διοργάνωσης.

 

Ο αγώνας Psiloritis Race αποτελεί, όχι μόνο μια αθλητική συνάντηση που προβάλλει τη σωματική άσκηση σε συνδυασμό με το περιβάλλον και την επαφή με τη φύση, αλλά κυρίως ένα ιδιαίτερα σημαντικό τουριστικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό γεγονός για τη χώρα μας, την Κρήτη και ιδιαίτερα το Ρέθυμνο. Η προώθηση αθλητικού τουρισμού στον τόπο μας πιστεύουμε ότι θα έχει σημαντικότατες βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες θετικές επιπτώσεις σ΄ αυτόν.

Ο αθλητικός τουρισμός, μια σημαντική εναλλακτική μορφή ποιοτικού τουρισμού, ίσως αποτελέσει έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας, τόσο όσον αφορά στο φυσικό του κάλλος και τη σύγχρονη εικόνα της κοινωνίας μας όσο και τη σημαντικότατη πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση.  

Η γεωγραφική θέση, οι φυσικές ομορφιές αλλά και η πολιτιστική παράδοση της Κρήτης και ιδιαίτερα του νομού μας φαίνεται ήδη να έχουν λειτουργήσει καταλυτικά, αν κρίνει κανείς από τον εντυπωσιακά υψηλό αριθμό των ελλήνων και ξένων αθλητών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους για συμμετοχή στον αγώνα μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα. Έχει υπερβεί κατά πολύ κάθε προσδοκία της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία, μέσω της οργανωτικής αρτιότητας αυτού του καινοτόμου αγώνα, στοχεύει στην προσέλκυση από χρονιά σε χρονιά όλο και περισσότερων αθλητών .

 

Ο αγώνας  Psiloritis Race θα διεξαχθεί σε μια διαδρομή συνολικού μήκους 27,5 χλμ. πάνω στον επιβλητικό Ψηλορείτη, το βουνό που είναι ταυτισμένο με το μυθικό Ξένιο Δία. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 07.30 π.μ. το πρωί της Κυριακής 30 Μαΐου 2010 από την τοποθεσία Παρδί του Ψηλορείτη και ο τερματισμός θα γίνει στη θέση Λίζα. Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα ακολουθήσουν ένα συνδυασμό χωμάτινης διαδρομής (μήκους 9,5 χλμ.), ασφαλτωμένης διαδρομής (μήκους 3,2 χλμ.) και μονοπατιών (μήκους 14,8 χλμ.) που θα διέρχονται από τις παρακάτω τοποθεσίες: Παρδί, Καταφύγιο, Καλογράδες, Κορυφή - Τίμιος Σταυρός, Κόλιτα, Νίδα, Χιονοδρομικό, Μόδωνες Μιτάτο και Λίζα.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τον αγώνα μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του www.psiloritisrace.com, όπου μπορούν να δηλώσουν και συμμετοχή με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης. 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία