Συνέντευξη Τύπου Λαμπίρη για το Νοσοκομείο.

Εκτύπωση

Συνέντευξη Τύπου Λαμπίρη για το Νοσοκομείο.

 

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγητής κ. Ηλίας Λαμπίρης παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τα θέματα που αφορούν την Υγεία και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

 

Ο βουλευτής άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι τους τελευταίους 8 μήνες τίποτα ουσιαστικό δεν έγινε για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων πάνω στα θέματα της Υγείας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι εμφανής από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, η προσπάθεια αποδόμησης του Κοινωνικού κράτους.

Έθεσε ορισμένα θέματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης & λύσης από τη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για την αύξηση των δαπανών από 45% σε 60% για τα θέματα υγείας ενώ στην Γερμανία δεν ξεπερνούν το 10%.

Αναφέρθηκε επίσης στο τεράστιο πρόβλημα που εμφανίζεται από τις 8 Ιανουαρίου, όπου σταματάνε οι γιατροί να δέχονται επισκέψεις του Δημοσίου λόγω της μη καταβολής των οφειλών τους.

Σε αυτό το κλίμα κινούνται και τα νοσοκομεία με δεδομένη πλέον την απόφαση πολλών προμηθευτών να μην χορηγούν σε αυτά άλλες ιατροφαρμακευτικές προμήθειες λόγω επίσης ανεξόφλητων οφειλών από τη κυβέρνηση παρότι προ ολίγου καιρού ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος είχε ανακοινώσει ότι θα κατέβαλαν έστω το 30% αυτών των οφειλών.

 Το ύψος του χρέους των νοσοκομείων έχει ανέβει σύμφωνα πάντα με το κ. Λαμπίρη στα πεντέμισυ δισεκατομμύρια ευρώ!

 

Νοσοκομείο Ρεθύμνου

 

Σοβαρά και τα προβλήματα και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου εντόπισε ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Δεν έχει γίνει καμία αύξηση για την κάλυψη των ελλείψεων σε Νοσηλευτικό προσωπικό παρότι 2 νέες μονάδες ολοκληρώθηκαν εντείνοντας το πρόβλημα.
Το χρέος έχει ανέρθει  σε δεκαεπτά εκατομμύρια ευρώ ενώ το 2004 ενώ είχε μηδενιστεί. Αυτό συντελεί στην άρνηση των προμηθευτών να χορηγήσουν ακόμα και ευτελής αξίας υλικά όπως είναι απλές ενέσεις κλπ».

είπε ο κ. Λαμπίρης, συμπληρώνοντας ότι και οι κρίσεις των ιατρών και νοσηλευτών είναι ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα μιας και τακτοποιούνται μόνο οι κρίσεις στις 2/3 μεγάλες πόλεις της χώρας αφήνοντας στο περιθώριο τα μικρότερα αστικά κέντρα. Σχολίασε δε, το γεγονός ότι και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου προέκυψε μείζον θέμα με τις κρίσεις στις νοσηλεύτριες λόγω της μη τοποθέτησης ακόμα μιας προϊσταμένης λόγω κομματικών συμφερόντων.

Άθλιες χαρακτήρισε τις συνθήκες στους περισσότερους χώρους του νοσοκομείου ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ακόμα και χώροι υγιεινής όπως τα πλυντήρια κ.α. βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, τονίζοντας επιτακτική την ανάγκη της επίσπευσης των σχεδίων για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου.

Πάνω σε αυτό στάθηκε στη ακατάλληλη έκταση που το Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου παραχώρησε για το εν λόγω έργο, κρίνοντας ότι πρέπει τάχιστα να ασχοληθούν οι αρμόδιοι για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου και που σε αυτό πρέπει να βοηθήσουν όλοι δίνοντας έμφαση και στα Μ.Μ.Ε.

Κλείνοντας ο Βουλευτής κ. Λαμπίρης κατηγόρησε τη κυβέρνηση για όλα τα ανωτέρω θεωρώντας ιδιαίτερα υπεύθυνο τον υπουργό υγείας.« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 21 Απρ 2018

Αρθρογραφία