Προγραμματισμός για την άσκηση POSEIDON

Εκτύπωση

Προγραμματισμός για την άσκηση  POSEIDON14/4/10

Σήμερα το πρωί στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του έργου
POSEIDON με θέμα «Τσουνάμι μετά από ισχυρό σεισμό» με συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων Πολιτικής Προστασίας από τους 4 νομούς της Κρήτης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στόχο έχει την προετοιμασία της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση καταστρεπτικού σεισμού με τσουνάμι, μέσα από την συνεργασία των φορέων Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό, και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στα πλαίσια του έργου αυτού θα εμπλακούν οι μηχανισμοί της Πολιτικής Προστασίας της Κύπρου και της Γαλλίας, καθώς θα αξιολογηθεί και η συνεργασία μας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

H συνάντηση είχε  ως στόχο την κατάθεση προτάσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς για τα συμβάντα που θα λάβουν χώρα στα πλαίσια της άσκησης η οποία προγραμματίζεται για τον Απρίλιο 2011. Προτάσεις κατέθεσαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Μ. Τρυγώνης από την Α.Δ. Ηρακλείου, ο Πλωτάρχης Σ. Αγελάρης από το Κ.Λ. Ηρακλείου, Ν. Μιλωνάκης από την Α.Δ. Χανίων, Ε. Πάστρας από το Κ.Λ. Χανίων, Μ Ρασούλης από το Κ.Λ. Ιεράπετρας, Σ. Πανωμεριτάκη από την Α.Δ. Ρεθύμνου, η Μ. Μαυρογιαννάκη από την ΔΥΠΕ Κρήτης, ο Μ. Δαμουλάκης από την Πυροσβεστική Ηρακλείου, Γ Τζίκας από το Σώμα Σαμαρειτών, Μ Μανιδάκης από Πυροσβεστική Λασιθίου, Α. Πρωτοπαππαδάκης από την Πυροσβεστική Χανίου, Γ. Μαρκουλάκης από την Πυροσβεστική Ρεθύμνου, ο Π. Κωλέτας από τον ΟΤΕ, ο Β. Κελαράκης από το ΕΚΑΒ, κα.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση των Μ. Αϊβαλιώτη, Σ. Τσιραντωνάκη και Α. Λακιωτάκη από τον Δήμο Χανίων, η οποία παρουσίασε ανάλυση επικινδυνότητας για τσουνάμι μετά από ισχυρό σεισμό του ιστορικού κέντρου των Χανίων, εστιάζοντας στις οδούς διαφυγής, και τους χώρους συγκέντρωσης (αποδεκτούς και μη μετά από τσουνάμι), τονίζοντας την ανεπάρκεια τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όταν ο πληθυσμός αυξάνει σημαντικά.

Η κυρία Κουτεντάκη, Διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας και συντονίστρια του έργου, δήλωσε ότι η Ομάδα Σχεδιασμού θα επεξεργαστεί τις προτάσεις αυτές  για να δημιουργήσει το τελικό σενάριο της άσκησης το οποίο θα υποβληθεί στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία