Παρέμβαση της κ. Κεφαλογιάννη για το νοσοκομείο Ρεθύμνου

Εκτύπωση

Παρέμβαση της κ. Κεφαλογιάννη για το νοσοκομείο Ρεθύμνου


14/4/10

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε νέα ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα τα σοβαρά προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, τα οποία συνεχώς συσωρεύονται.


Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου συνεχίζει να λειτουργεί υπό αντίξοες συνθήκες.

Επτά μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Κυβέρνηση δεν έχει γίνει καμία κίνηση για την συνέχιση της μεγάλης προσπάθειας που υπήρχε σε εξέλιξη τόσο για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Νοσοκομείου, όσο και για την προώθηση του θέματος εξεύρεσης οικοπέδου προκειμένου να ανεγερθούν νέες σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις για την στέγαση του ιδρύματος.

Οι πολίτες του Ρεθύμνου αγωνιούν καθώς δεν διαφαίνεται καμία διάθεση, καμία πρωτοβουλία, καμία ενέργεια επίλυσης του παραμικρού προβλήματος του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού.

 

Έχουν παρέλθει επτά μήνες και:

  • Διορίστηκε Νέος Διοικητής, ο οποίος ακόμα σήμερα δεν έχει αναλάβει καθήκοντα και το Νοσοκομείο παραμένει χωρίς διοίκηση, γεγονός πρωτοφανές.
  • Δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα που κατασκευάστηκε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής του νέου κανονισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
  • Δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου σε προσωπικό.
  • Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή με τελευταίο πολύ σοβαρό πρόβλημα τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου.
  • Δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα στην διαδικασία εξεύρεσης οικοπέδου για την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος στέγασης του Νοσοκομείου. 
Επειδή τα προβλήματα καθημερινά συσωρεύονται, οι πολίτες του Ρεθύμνου δικαίως αγανακτούν και μόνοι τους οι γιατροί και το προσωπικού του Νοσοκομείου, παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός ιδρύματος που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Τι προτίθεται να κάνει για την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, για την υπογραφή και εφαρμογή του νέου οργανισμού λειτουργίας του ιδρύματος, για την κάλυψη των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, για την άμεση επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με τον αξονικό τομογράφο και αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, δεσμεύεται, ότι θα συνεχίσει την διαδικασία για την κατασκευή νέου, σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος για την στέγαση του ιδρύματος.
 « επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία