ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκτύπωση

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

  • Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης στις εκδηλώσεις του ΔΑΟΡ το Σαββατοκύριακο
  • Την Κυριακή ο Λαϊκός Γύρος της Πόλης!

14/4/10
 

Μιας εξαιρετικής σημασίας ημερίδα και τον λαοφιλή πλέον Λαϊκό Γύρο της πόλης του Ρεθύμνου διοργανώνει ο ΔΑΟΡ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το βράδυ του Σαββάτου, στις 20.30 στο Σπίτι του Πολιτισμού ο ΔΑΟΡ, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου διοργανώνει την ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός: Όχημα προώθησης της κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα βραδιά στην οποία έχουν κληθεί εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού, των επιστημών και της δημοσιογραφίας. Κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς ο πλέον πολυνίκης καλαθοσφαιριστής Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κατέκτησε τα πάντα: 11 πρωταθλήματα Ελλάδας, 8 Κύπελλα Ελλάδας, 5 Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης και 1 Διηπειρωτικό! Μαζί με το Φραγκίσκο Αλβέρτη, στο πάνελ θα βρίσκεται ο  Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος. Την βραδιά θα συντονίσει ο γνωστός Ρεθυμνιώτης Δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.

Το πρωί της Κυριακής, στις 11.00 από το Δημαρχείο Ρεθύμνου θα ξεκινήσει ο 3ος Λαϊκός Γύρος της Πόλης. Πρόκειται αναμφίβολα για την ημέρα των δημοτών, αφού θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν, να βαδίσουν και να διασχίσουν το Ρέθυμνο χωρίς την παρεμβολή αυτοκινήτων. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι συμμετέχοντες είναι η ακόλουθη:

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - Λ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ - Γ ΧΟΡΤΑΤΖΗ -

ΠΛ. ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ - ΣΟΦ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΜΑΡΙΝΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ -

ΣΟΦ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΕΛΕΥΘ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - Ι ΠΕΤΥΧΑΚΗ- ΑΡΚΑΔΙΟΥ - ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΔΩΝ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ) - ΓΗΠΕΔΟ ΣΟΧΩΡΑΣ -

ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - Π ΠΡΕΒΕΛΑΚΗ- ΨΥΛΛΑΚΗ -ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΛ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ-ΓΕΡΑΚΑΡΗ -

ΕΘΝ ΜΑΚΑΡΙΟΥ - ΠΛ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ.

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες για το γύρο της πόλης

Ο Λαϊκός Γύρος της πόλης Ρεθύμνου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μαζικές εκδηλώσεις που διαδραματίζονται στην πόλη του Ρεθύμνου. Οι συμμετέχοντες μπορούν να καλύψουν την διαδρομή τρέχοντας ?βαδίζοντας ή εναλλάξ. Δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Συνίσταται αθλητική ενδυμασία και υπόδηση. Προθέρμανση πριν την εκκίνηση. Για τους μαθητές Δημοτ. Σχολείων συνίσταται να διασχίσουν την διαδρομή βαδίζοντας και να συνοδεύονται από τους γονείς τους ή από υπεύθυνο συνοδό.

Οι συμμετέχοντες θα τροφοδοτούνται με νερό από τους σταθμούς που θα υπάρχουν στην διαδρομή.

Σε περίπτωση που αισθανθείτε κάποια έντονη ενόχληση, διακόψτε τον αγώνα και ζητήστε βοήθεια από τους Εθελοντές Σαμαρείτες και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ που θα παρευρίσκονται.

Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν, θα ξεκινήσουν μαζί και θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή. Όσοι καλύψουν τουλάχιστον ένα κύκλο θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Στην αθλητική δραστηριότητα αυτή έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι πολίτες (γεννημένοι μέχρι το 2000) και  έχουν καταθέσει την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στον Δ.Α.Ο.Ρ. ή μία ώρα πριν την εκκίνηση. Με την εγγραφή θα δίνεται μία αθλητική μπλούζα.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Στο γραφείο του Δ.Α.Ο.Ρ - Δημοκρατία 4-6 (3ος όροφος) από τις 08.30 έως τις 14.00 μέχτι την Παρασκευή τηλ/fax: 2831057044, 29550, email: info@daor.gr και από τις 9:00-10:00 πμ στην γραμματεία στο σημείο εκκίνησης (αυλή 2ου Δημοτικού Σχολείου).

  


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 25 Απρ 2018

Αρθρογραφία