Όχι στην άδικη φορολογική μεταχείριση των νοσοκομειακών γιατρών

Εκτύπωση

Όχι στην άδικη φορολογική μεταχείριση των νοσοκομειακών γιατρών


  • Μια ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου του νοσοκομείου Ρεθύμνου


14/4/10

Το φορολογικό σύστημα της χώρας μας αντί για μηχανισμός αναδιανομής του πλούτου και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, έχει μετατραπεί σε εργαλείο ταξικής κυριαρχίας εις βάρος της μισθωτής εργασίας , διεύρυνσης των  εισοδηματικών και κοινωνικών  ανισοτήτων και προκλητικής φοροδιαφυγής για μια  σημαντική μερίδα της ελληνικής κοινωνίας. 

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η κοινωνία έχει ανάγκη από φορολογικές ρυθμίσεις δίκαιες και αποτελεσματικές. Κι όμως. Το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή είναι ότι πιο άδικο και αναποτελεσματικό θα μπορούσε να υπάρξει. Εξακολουθεί να αφήνει ανενόχλητους αυτούς που φοροδιαφεύγουν συστηματικά , στερώντας από το δημόσιο «κορβανά»  έσοδα πάνω από  12 δις ευρώ ετησίως.

Είναι πλέον προφανές:
η κυβέρνηση προσπαθεί να υφαρπάξει από μισθωτούς, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες τα τεράστια εκείνα ποσά, με τα οποία χρηματοδοτεί διαρκώς τις τράπεζες, τις μεγάλες επιχειρήσεις, τους μεγαλοεργολάβους και τους εφοπλιστές .  Προσπαθεί να φορτώσει στους μισθοσυντήρητους και αυτοαπασχολούμενους τις σπατάλες του πελατειακού κράτους , τις εξοπλιστικές δαπάνες, τα κερδοσκοπικά παιγνίδια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. 

Ειδικά για τους  νοσοκομειακούς γιατρούς , οι αρνητικές φορολογικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου  εκτός της άδικης και ανισότιμης μεταχείρισης ,  έχουν και μιαν άλλη πτυχή: καταπατούν απροκάλυπτα την κλαδική συμφωνία, την οποία συνυπογράψαμε από κοινού με την Πολιτεία προκειμένου να αποφευχθεί το «εφημεριακό κραχ»  στα Νοσοκομεία της χώρας. Αυτή η συμφωνία προέβλεπε συγκεκριμένο τρόπο φορολόγησης των εφημεριών, ως αντιστάθμισμα της χαμηλής αμοιβής τους και της παρέκκλισης από τον 48ωρο εβδομαδιαίο χρόνο απασχόλησης. Τώρα η κυβέρνηση φορολογεί τις εφημερίες με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή, πράγμα που θα σημάνει ετήσια απώλεια περί τις 5000 ευρώ κατά μέσο όρο για κάθε νοσοκομειακό γιατρό.

Η αντίθεση  μας είναι κατηγορηματική και η αντίδραση μας θα είναι καθολική. 

Θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο την καταστρατήγηση της κλαδικής μας συμφωνίας.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν   από την ΟΕΝΓΕ . Εκφράζει την συμπαράσταση της στο συλλαλητήριο μπροστά στη Βουλή που έχουν προγραμματίσει οι γιατροί της Αθήνας για την Πέμπτη 15/4 12 το μεσημέρι.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία