ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ

Εκτύπωση

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ13/4/10

Μια ταινια του Χανιώτη σκηνοθετη Σταυρου Ψυλλάκη που εχει βραβευτει με το 1ο Βραβείο στο Φεστιβάλ Χαλκίδας 2009 και  το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λευκωσίας 2009.

Στην Κρήτη, ένα τμήμα του Δημοκρατικού Στρατού επιβίωσε, ακόμα και όταν ο Εμφύλιος τέλειωσε στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι αντάρτες αυτοί, παράνομοι και επικηρυγμένοι, κρύβονταν για 14 περίπου χρόνια στο Ν. Χανίων, ανασυγκροτώντας τις παράνομες οργανώσεις του ΚΚΕ. Το 1962, 6 από αυτούς δραπέτευσαν, και μέσω Ιταλίας, έφτασαν στην Τασκένδη. Οι 3 (ο Νίκος, η Αργυρώ Κοκοβλή και ο Γιάννης Λιονάκης) ζουν και αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα του ντοκιμαντέρ.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό του Σταύρου Ψυλλάκη παρακολουθούμε την ιστορία κάποιων ανθρώπων, σε απίστευτες για τα σημερινά δεδομένα συνθήκες, που δίνουν έναν αγώνα αξιοπρέπειας και ένα παράδειγμα στάσης ζωής, δυσεύρετα στην εποχή μας. "Πρωταγωνιστές" και "αφανείς" ήρωες αυτής της ιστορίας, πέρα από ιδεολογίες, ενσαρκώνουν κάτι πολύ σημαντικό: βαθιά προσήλωση στον ίδιο τον άνθρωπο και στην αξιοπρέπειά του.

Η ταινία στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Νίκου και της Αργυρώς Κοκοβλή.

Η προβολη της ταινιας θα γινει και στην πολη του Ρεθύμνου την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 στις 21:00 μ.μ. στο Σπίτι του Πολιτισμού και θα ακολουθήσει συζήτηση των συντελεστών της ταινίας με το κοινό.

Οι συντελεστε της ταινιας είναι:

σενάριο- σκηνοθεσία / ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ,

αρχική Ιδέα & συνεργασία στην έρευνα και στο σενάριο / ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ,

διεύθυνση φωτογραφίας / ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,

συμπληρωματικά γυρίσματα / ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ,

ειδικές λήψεις & steadicam / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ,

πρωτότυπη μουσική / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΜΠΑΣ,

μοντάζ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ,

συνεργασία στο μοντάζ - επεξεργασία φωτογραφιών/ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ,

ηχολήπτης / ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΕΦΕΝΤΑΚΗΣ,

διεύθυνση παραγωγής / ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,

βοηθοί παραγωγής / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ και ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ,

απόδοση κειμένου / ΠΑΝΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ

παραγωγός / ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ,

συμπαραγωγοί στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ / Ε.Κ.Κ.- ΕΡΤ Α.Ε. - MASSIVE PRODUCTIONS - INDIGO VIEW , COPYRIGHT: ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΛΛΑΚΗΣ 2009 / διάρκεια 87min

« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία